20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία. Η μεταφορά της διαστημοσυσκευής της NASA θα γίνει με τον πύραυλο Falcon Heavy τον Οκτώβριο του 2024.

To διαστημόπλοιο Europa Clipper θα ταξιδέψει με τη βοήθεια του Falcon Heavy της SpaceX στον παγωμένο δορυφόρο του Δία, Ευρώπη, με σκοπό του την μελέτη και την πρώτη εξέταση του ενδεχομένου να υπάρχει ή όχι ζωή εκεί. Το συμβόλαιο της SpaceX αποτιμάται στα 178 εκατομμύρια δολάρια περίπου, ενώ είναι ένα από τα πιο σημαντικά συμβόλαια που έχει συνάψει η NASA με ιδιωτική εταιρεία.

Το Europa Clipper αναμένεται να φτάσει στον δορυφόρο Ευρώπη το 2030, ενώ η αποστολή αυτή θα είναι η κοντινότερη προσέγγιση που θα έχει κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή η ανθρωπότητα στο συγκεκριμένο δορυφόρο, όπου υπάρχει η υποψία ότι φιλοξενείται ζωή σε μικροβιακή μορφή, λόγω του ότι κάτω από την παγωμένη της επιφάνεια εκτιμάται ότι υπάρχει ένας τεράστιος ωκεανός.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό