22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H Space X ξεκινά τις δοκιμές δρομολογίων του διαστημοπλοίου της εντός της Γης

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν ο Ελον Μασκ παρουσίαζε τα σχέδια του διαστημικού σκάφους που θα χρησιμοποιούσε η διαστημική τους εταιρεία, η Space X, για να στείλει ανθρώπους στον Άρη είχε πει ότι στόχος ήταν το σκάφος αυτό να πραγματοποιεί και πτήσεις εντός της Γης. Μετά από μερικές αποτυχημένες δοκιμές το πρωτότυπο του σκάφους που ονομάζεται Starship κατάφερε πριν από λίγες μέρες να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη πετυχημένη πτήση προσφέροντας αισιοδοξία στα στελέχη της Space X που σύμφωνα τουλάχιστον με το αφεντικό της έχει στόχο να πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον Άρη εντός της προσεχούς πενταετίας.

Όπως όμως φαίνεται τα σχέδια για χρήση του σκάφους και για πτήσεις εντός της Γης τρέχουν εξίσου γρήγορα. Με την χρήση του Starship θα πραγματοποιούνται μέσω υποτροχιακών πτήσεων γρήγορες μετακινήσεις εντός του πλανήτη μας και μάλιστα σύμφωνα με τον Μασκ το κόστος θα είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Η Space X ζήτησε άδεια από τις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ για να πραγματοποιήσει μια εκτόξευση του Starship που θα ξεκινήσει το ταξίδι του από διαστημικό κέντρο της εταιρείας στο Τέξας και θα προσθαλασσωθεί έξω από τις ακτές του νησιού Kauai που ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης. Με τα συμβατικά αεροσκάφη η πτήση από το Τέξας στα νησιά της Χαβάης διαρκεί 6-7 ώρες.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Space X αν όλα πάνε καλά το Starship θα κάνει το ταξίδι σε 90 λεπτά. Όπως είναι ευνόητο η δοκιμή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αν αποδειχθεί εφικτή και ασφαλής μια τέτοια πτήση εντός του πλανήτη και επιπλέον το κόστος της είναι προσιτό μπορεί να φέρει επανάσταση στις αερομεταφορές.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό