22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H Samsung αναπτύσσει οθόνη OLED που τη φοράς στο χέρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Samsung Advanced Institute of Technology πειραματίζεται με μία τεχνολογία που θα μας κάνει να μοιάζουμε… cyborgs. Μία οθόνη OLED μπορεί να προσαρμοστεί στο χέρι μας και να δείχνει μετρήσεις για τη ροή του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό.

Το Samsung Advanced Institute of Technology είναι ένα τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Samsung, το οποίο ασχολείται με πειραματικές τεχνολογίες και προχωρημένη μελέτη νέων τεχνολογιών, επομένως είναι φυσιολογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον η νέα του πρόταση.

Στην πρόσφατη επιστημονική του δημοσίευση, το Κέντρο της Samsung κάνει λόγο για μία οθόνη OLED, που συνδυάζεται με ένα ειδικά τροποποιημένο ελαστομερές, ένα πολυμερές υλικό που μπορεί να προσφέρει υψηλή ελαστικότητα και αντοχή. Το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η οθόνη της Samsung μπορεί να τεντώνεται κατά 30% και να δείχνει κανονικά τις μετρήσεις της.

Πολλοί έχουν κάνει λόγο για “τεχνητό δέρμα”, μία τεχνολογία που θα μπορούσε να απλώσει οθόνες πάνω στο ανθρώπινο σώμα σαν ένα ακόμα στρώμα δέρματος με βιομετρικές ενδείξεις σε πραγματικό χρόνο. Σύμφωνα με την Samsung, η πειραματική της διάταξη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ακόμα και εάν τεντωθεί 1.000 φορές, ενώ οι μετρήσεις παρουσιάζουν μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν κοινό αισθητήρα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό