24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

H Renault ανέστησε το κλασικό R17

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Renault ανακάλυψε τα… restomods και με την ευκαιρία της έκθεσης στο Παρίσι τον Οκτώβριο επανέφερε στο προσκήνιο το R17 TL της δεκαετίας  του ‘70. Σε συνεργασία με το Γάλλο σχεδιαστή Ora Ita.  

Το κουπέ με το χαρακτηριστικό σχήμα βασιζόταν στο επιτυχημένο οικογενειακό R12 και ήταν το πρώτο της μάρκας με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Ο σύγχρονος απόγονός του βασίζεται σε ένα πλαίσιο από ανθρακονήματαμ διατηρεί τις αναλογίες του αρχικού αμαξώματος και κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία -τις πολύ λεπτές εμπρός κολώνες και τις τριγωνικές πίσω με τις γρίλιες- και τα συνδυάζει με τις σύγχρονες τάσεις design.

Από εκεί και πέρα η ηλεκτροκίνηση έχει επιτρέψει στη μάσκα να μικρύνει στο ελάχιστο, καθώς και στην αντικατάσταση των στρογγυλών προβολέων του αρχέτυπου από μικρούς, παραλληλόγραμμους LED.

Το εσωτερικό του restomod R17 είναι μια αποθέωση των ‘70s, με flat top και flat bottom τιμόνι με δύο μπράτσα και επένδυση από ύφασμα και με τέσσερα όργανα στο ταμπλό, φυσικά ψηφιακά, όπως και στο διάσημο πρόγονο.

Απλά εδώ τα όργανα είναι τετράγωνα και όχι στρογγυλά ενώ πιο χαμηλά, στην κονσόλα, υπάρχει μια πιο μεγάλη οθόνη για το inftainment.

Όπως συνηθίζεται στα restomods ο αρχικός κινητήρας των 1.650 κυβικών που κινούσε τους εμπρός τροχούς έχει αντικατασταθεί από έναν ηλεκτροκινητήρα 270 ίππων στον πίσω άξονα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή του σύγχρονου Renault R17 αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί τελείως μια περιορισμένου ύψους σειρά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό