20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H Porsche Mission R Concept, αποδίδει πάνω από 1.088 ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche Mission R, είναι μια μελέτη ενός αμιγούς ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου, που αποκαλύπτει πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν στο μέλλον τα σπορ αυτοκίνητα.

«Βιώνουμε τη δύναμή των μοντέλων μας στην πίστα και επιδεικνύουμε θάρρος στην αναζήτηση νέων δρόμων», λέει ο Oliver Blume, πρόεδρος της Porsche AG. «Εκτός από τη συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E, κάνουμε τώρα το επόμενο μεγάλο βήμα μπροστά στην ηλεκτρική κινητικότητα. Αυτή η μελέτη είναι το όραμά μας για όλα τα μελλοντικά, ηλεκτρικά μηχανοκίνητα μοντέλα μας. Το Mission R ενσωματώνει όλα όσα χαρακτηρίζουν την Porsche: επιδόσεις, σχεδιασμός και βιωσιμότητα» προσέθεσε.

Η ηλεκτρική τετρακίνηση που αποδίδει πάνω από 1.088 ίππους, οδηγεί εξασφαλίζει στη Mission R τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα αναπτύσσει έως 435 ίππους σε αγωνιστική λειτουργία, ενώ ο κινητήρας στον πίσω άξονα παράγει μέχρι 653 ίππους. Το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο ζυγίζει περίπου 1.500 κιλά, επιταχύνει από το μηδέν στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δευτερόλεπτα.

Η Porsche έχει στόχο να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα CO2 έως το 2030.

Πολλά από τα πρόσθετα μέρη της Mission R είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με φυσικές ίνες (NFRP), το βασικό υλικό του οποίου είναι κατασκευασμένο από ίνες λιναριού που λαμβάνονται από τη γεωργία. Κατά την παραγωγή ανανεώσιμων ινών, παράγεται 85 % λιγότερο CO2 από ό, τι συμβαίνει όταν παράγονται ίνες άνθρακα. Το υλικό από φυσικές ίνες είναι ορατό στις πλαϊνές επεκτάσεις και στον διαχύτη, ενώ χρησιμοποιείται επίσης στο εσωτερικό – όπως στο κέλυφος του καθίσματος, για παράδειγμα.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία ενσωματώνει κυψέλες υψηλών προδιαγραφών και άμεση ψύξη λαδιού, έχει σχεδιαστεί για αγώνες σπριντ. Χάρη στην τεχνολογία 900 volt και τη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης, είναι δυνατή η φόρτιση της μπαταρίας από 5 έως 80 % σε περίπου 15 λεπτά κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στους αγώνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό