18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Porsche Cayenne Turbo Coupe είναι και επίσημα το πιο γρήγορο SUV (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο κυνήγι των ρεκόρ στο Nurburgring δεν λείπουν και τα SUV με την δική τους ειδική κατάταξη. Και εκεί υπάρχει πλέον ένας νέος κυρίαρχος, η Porsche Cayenne Turbo Coupe η οποία συνέτριψε το προηγούμενο ρεκόρ.

Με βάση όσα γνωρίζουμε πρόκειται για μία ειδική έκδοση του αυτοκινήτου, πιθανότατα με αυξημένη ιπποδύναμη κάπου κοντά στα 640 άλογα, όσα μάλλον θα έχει η νέα έκδοση του μοντέλου που θα προκύψει από το facelift που έρχεται σύντομα.
Στα χέρια του «εργοστασιακού» οδηγού Lars Kern, η ειδική αυτή έκδοση της Cayenne Coupe κατάφερε να «γυρίσει» τα 20,832 χιλιόμετρα του Nürburgring Nordschleife σε χρόνο 7:38.925. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το Audi RS Q8 που ήταν περίπου 4 δευτερόλεπτα πιο «αργό».

Η επίδοση αυτή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού είναι πολύ κοντά στον χρόνο μίας M5 F90 ή παλαιότερων supercars όπως η Ferrari 458 Italia και Lexus LFA. Και βέβαια δείχνει το επίπεδο της εξέλιξης στο οποίο έχουν φθάσει τα σύγχρονα SUV.
Στο που παραθέτουμε βλέπουμε την προσπάθεια στην οποία καταγράφηκε το ρεκόρ και αναμένουμε κάποιες περισσότερες πληροφορίες από την Porsche σχετικά με το ποιες ειδικές αλλαγές είχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό