12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H Porsche φέρνει στη ζωή την 911 Sally Carrera από την ταινία Cars!

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην πρόσφατη ιστορία του αμερικάνικου animation και σίγουρα μία ταινία που φτιάχτηκε με μεράκι και αρκετή αγάπη για το αυτοκίνητο.
Εκτός από τον Κεραυνό Μακ Κουίν, κεντρικό ρόλο στην ταινία έχειvκαι η Σάλι Καρέρα. Μία χαριτωμένη 911 η οποία μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες διατηρώντας πάντα το μοναδικό στιλ της και την ευρωπαϊκή της αύρα.
Ως φόρος τιμής σε αυτή την πολύ ειδική Porsche, η εταιρία αποφάσισε να φτιάξει ένα και μοναδικό μοντέλο της 911, με την επωνυμία Sally Special.

Για να την ολοκληρώσουν χρειάστηκαν την βοήθεια των σχεδιαστών της ταινίας Cars έτσι ώστε να πλησιάσουν όσο γίνεται περισσότερο στον χαρακτήρα του cartoon, παραμένοντας όμως και ένα λειτουργικό αυτοκίνητο.
Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι η Σάλι της ταινίας είναι από το 2002. Αυτή που φτιάχτηκε σήμερα είναι μία τρέχουσα 911 Carrera GTS με τρίλιτο twin turbo και απόδοση 480 άλογα και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Η αναφορά στο παρελθόν εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο ιδιαίτερο χρώμα που είναι πιστό αντίγραφο της ταινίας, ενώ μεταξύ άλλων υπάρχει και το διαβόητο τατουάζ της κινηματογραφικής Σάλι όταν σηκώνεται η πίσω αεροτομή.
Οι τροχοί είναι πιστό αντίγραφο μιας 996 Τurbo, 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω. Στο σαλόνι υπάρχουν επίσης αρκετά μπλε στοιχεία σε διάφορα σημεία.

Η εταιρία χρησιμοποιεί μία ειδική επένδυση με μπλε αποχρώσεις για τα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών. Υπάρχουν επίσης πολλά μικρά σημεία αναφοράς στο μοντέλο της ταινίας, όπως διάφορα αυτοκόλλητα και σήματα σε αρκετά σημεία του αμαξώματος αλλά και στο σαλόνι.
Ένα ακόμα χαριτωμένο χαρακτηριστικό είναι ότι ο επιλογέας για τα modes οδήγησης στο τιμόνι έχει την ένδειξη “Kachow! Mode” που ήταν και η έκφραση της κινηματογραφικής Σάλι όταν έμπαινε στο σπορ πρόγραμμα για γρήγορη οδήγηση και τις κόντρες με τον Κεραυνό Μακ Κουίν.

Το αυτοκίνητο αυτό θα είναι ένα και μοναδικό και θα πωληθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προσφέροντας μαζί ένα ειδικό ρολόι, ένα έξτρα σετ από τροχούς και ένα βιβλίο με ορίτζιναλ ζωγραφιές των Cars από τον σχεδιαστή της ταινίας Bob Pauley.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό