16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H Porsche για τα 75 της χρόνια ανανέωσε και το λογότυπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακολουθώντας τη μόδα των ανανεώσεων των σημάτων που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια η Porsche φρέσκαρε, με την ευκαιρία και της 75ης επετείου της και το δικό της λογότυπο. Που χρονολογείται από το 1952.
Η όλη διαδικασία του ανασχεδιασμού μπορεί να κράτησε τρία χρόνια αλλά οι διαφοροποιήσεις είναι περιορισμένες και για να τις διαπιστώσει κανείς θα πρέπει να βάλει τα δύο σήματα, παλιό και νέα, δίπλα δίπλα.

Το καινούργιο λοιπόν έχει ένα βουρτσισμένο μεταλλικό look που έχει αντικαταστήσει το προηγούμενο χρυσαφί ενώ μέσα στις κόκκινες μπάρες υπάρχει πλέον ένα κυψελοειδές μοτίβο.
Η λέξη Stuttgart, προς τιμήν της έδρας της μάρκας, έχει τονιστεί με μαύρο χρώμα, ενώ υπάρχουν διακριτικές αλλαγές στο σχήμα των έξι κέρατων. Επιπλέον, οι πιο παρατηρητικοί μπορεί να διακρίνουν ότι το άλογο εμφανίζεται πιο δυναμικό.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche αναθεωρεί το έμβλημά της, καθώς προηγούμενες αναβαθμίσεις παρουσιάστηκαν το 1954, το 1963, το 1973, το 1994 και το 2008.
Πριν από την εισαγωγή του εμβλήματος το 1952, οι Porsche αναγνωρίζονταν από γράμματα που έδειχναν το όνομα της μάρκας. Το 1951 διεξήχθη διαγωνισμός για την εξεύρεση κατάλληλου σχεδίου για το σήμα, αλλά καμία από τις συμμετοχές δεν κρίθηκε κατάλληλη.

Το τελικό σχέδιο δημιουργήθηκε από τον Franz Xaver Reimspieß, έναν σχεδιαστή που πιστώνεται επίσης με τον σχεδιασμό του αρχικού λογότυπου της VW το 1936.
Το στοιχείο του αλόγου προέρχεται από το θυρεό της Στουτγάρδης, ενώ τα μαύρα και κόκκινα τμήματα και τα κέρατα ελαφιού προέρχονται από τον αντίστοιχο θυρεό της Württemberg-Hohenzollern.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό