20.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

H Pirelli επιστρέφει στο WRC

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Δεκέμβριο η FIA ανακοίνωσε ότι η Pirelli έχει επιλεγεί από το κυβερνητικό όργανο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ο μοναδικός προμηθευτής για το παγκόσμιο πρωτάθλημα rally από το 2021 έως το 2024. Συγκεκριμένα, η Pirelli θα προμηθεύσει όλα τα τετρακίνητα αυτοκίνητα που ανταγωνίζονται στο πρωτάθλημα, δηλαδή τις κατηγορίες WRC, WRC2 και WRC3, καθώς και εθνικά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο.
Η Pirelli έχει παρουσία στα rallies από το 1973, κερδίζοντας 25 παγκόσμιους τίτλους και 181 αγώνες στο WRC. Πιο πρόσφατα, η Pirelli ήταν ο μοναδικός προμηθευτής του WRC από το 2008 έως το 2010, ενώ από το 2018 προμηθεύει ελαστικά για οδηγούς στην κατηγορία WRC2 και Junior WRC.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρίας ελαστικών, Mario Isola, δήλωσε:
Μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια της ενασχόλησης μας στη Formula 1 και εξακολουθούμε να μαθαίνουμε. Μπορούμε να φέρουμε αυτήν τη γνώση στο WRC, στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας, του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε, καθώς και για τα ίδια τα ελαστικά. Η Pirelli είχε πάντα μια απίστευτη κληρονομιά στους αγώνες rally, είναι μέρος του DNA της εταιρείας, οπότε η επιστροφή στο θεσμό είναι πολύ σημαντική για εμάς.
Οι πραγματικές δοκιμές των ελαστικών της Pirelli με τα αγωνιστικά του WRC για το 2021 θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό, και όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες που έχουν επιφέρει οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω της νόσου Co-19.

Αναφερόμενος και πάλι στις αρχικές εργασίες ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκαν για την F1, ο Isola πρόσθεσε:
Αν κοιτάξω την F1, πριν πάμε στις πίστες είχαμε κάνει πολλή δουλειά, χάρη στη χρήση των προσομοιωτών. Αλλά ένα WRC αγωνιστικό είναι διαφορετικό. Η προσομοίωση της απόδοσης του στο χώμα ή σε διαφορετικές επιφάνειες είναι δύσκολη, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποια δουλειά γύρω από αυτό. Θα μπορούσε να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα τις δοκιμές για να αξιολογήσουμε το προϊόν μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό