25 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

H Pandora «ψήφισε» Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύσταση ελληνικής θυγατρικής προχώρησε η Pandora A/S, κίνηση που υποδηλώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές που διαβλέπει η δανέζικη εταιρεία στην εγχώρια αγορά.

Φέρεται ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία που καταγράφει ο κλάδος κοσμημάτων- ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς κατάφερε πέρυσι να επιστρέψει σε προ co 19 επιδόσεις και φέτος αναμένεται περαιτέρω ώθηση στις πωλήσεις – καθώς και εν γένει οι προοπτικές που καταγράφονται στο luxury shopping στην Ελλάδα, οδήγησαν το ισχυρό brand Pandora να ενδυναμώσει την εγχώρια παρουσία του.

Σε αυτό το πλαίσιο, συστάθηκε στις 21 Μαρτίου η νέα εταιρεία η οποία φέρει την επωνυμία Pandora Greece και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25 χιλ ευρώ, διαιρούμε σε 25 χιλ μετοχές ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη, το οποίο θα καταβληθεί ολοσχερώς από τη μητρική εταιρεία.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι κκ Peter Ring, Πρόεδρος, Massimo Basei Διευθύνων Σύμβουλος και ο Martino Giuseppe Mauro Pessina, ενώ η θητεία του δ.σ ορίστηκε στα έξι έτη.

Σημειώνεται ότι, πριν από την δημιουργία της ελληνικής θυγατρικής, αποκλειστικός αντιπρόσωπος σε Ελλάδα και Κύπρο της δανέζικης εταιρείας ήταν η εταιρεία “Μαραγκουδάκη Ελευθερία Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.”, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν η συνεργασία των δύο πλευρών θα διακοπεί ή θα διατηρηθεί σε άλλο πλαίσιο. Η δυναμική μεγεθών που εμφάνισε στη χρήση 2021 η εταιρεία Μαραγκουδάκη Ελευθερία αφορά σε έσοδα 12,2 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 2,5 εκατ. ευρώ.

Σε ο,τι αφορά στην παρουσία του brand Pandora, σύμφωνα με όσα αναφέρουνται στην επίσημη ιστοσελίδα, αφορά σε δίκτυο 13 concept stores καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μύκονο, Λάρισα, Πάτρα.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το brand κοσμημάτων Pandora έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 αγορές, μέσω περισσότερων από 6.500 σημείων πώλησης συμπεριλαμβανομένων των 2.500 concept stores.

Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Nasdaq της Κοπεγχάγης και το 2022 η Pandora σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 26,5 δισεκατομμυρίων δανικών κορόνων (3,82 δισεκατομμύρια δολάρια), που αντιστοιχούν σε ανάπτυξη 7% επίδοση υψηλότερη από την αρχική πρόβλεψη που τοποθετούσε την αύξηση μεταξύ 4-6%.

Η Pandora ιδρύθηκε το 1982 στην Κοπεγχάγη από τον Per Enevoldsen και σήμερα απασχολεί 32.000 άτομα παγκοσμίως δραστηριοποιούμενη στην κατασκευή κοσμημάτων σε δύο εγκαταστάσεις στην Ταϊλάνδη, χρησιμοποιώντα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό