23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

H Omoda ξεπέρασε σε πωλήσεις την Tesla!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Omoda, θυγατρική της κινεζικής Chery, κατέγραψε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων στην Ισπανία τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας τις πωλήσεις μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Tesla, η Jeep και η Fiat.

Σύμφωνα με την Anfac, η Omoda πούλησε 744 οχήματα τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 8.167% σε σχέση με τα 9 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον ίδιο μήνα το 2022.

Η εμπορική πορεία της Omoda στην Ισπανία ξεκίνησε επίσημα στις αρχές του 2024 και η εταιρεία χρησιμοποιεί τη χώρα ως βάση για την επέκταση της στην Ευρώπη.

Το Omoda 5, ένα SUV με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρική του έκδοση, είναι ανάμεσα στα μοντέλα που προσφέρονται στην ισπανική αγορά, με την τιμή του να κυμαίνεται γύρω από τα 28.000 ευρώ.

Η Chery σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών SUV Omoda σε πρώην εργοστάσιο της Nissan κοντά στη Βαρκελώνη έως το τέλος του 2024, προκειμένου να αποφύγει τους νέους δασμούς της ΕΕ για τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εξετάζεται επίσης η δημιουργία δεύτερης παραγωγικής μονάδας στην Ευρώπη.

Συγκριτικά, η Tesla πούλησε 549 οχήματα στην Ισπανία τον Αύγουστο, ενώ η Jeep και η Fiat πούλησαν 532 και 305 οχήματα αντίστοιχα.

Η ταχεία άνοδος της Omoda και άλλων κινεζικών κατασκευαστών δημιουργεί νέες προκλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται και οι στρατηγικές παραγωγής εξελίσσονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό