24 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

H Nissan εκφράζει την πίστη της στα ηλεκτρικά!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan δεν πτοείται από τις διακυμάνσεις της αγοράς. Η ιαπωνική εταιρία είτε προβλέπει κάτι που δεν προβλέπουν όλοι οι υπόλοιποι που έχουν προσαρμόσει τα πλάνα της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, είτε ελπίζει ότι μέσα από την πίστη στο δικό της πρόγραμμα θα βγει κερδισμένη μακροπρόθεσμα καθώς επανέλαβε ότι η γκάμα της στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα, η Nissan θα αρχίσει να καταργεί σταδιακά τα θερμικά και υβριδικά μοντέλα της και όλα τα νέα που θα λανσάρονται στην θέση τους θα είναι μηδενικών εκπομπών ρύπων.
Η ιαπωνική μάρκα δουλεύει ήδη σε ηλεκτρικούς αντικαταστάτες για τα Qashqai, Juke και Leaf ενώ στα σκαριά είναι και το ολοκαίνουριο, αμιγώς ηλεκτρικό Micra ενώ κάτι που αξίζει να τονίσουμε για να γίνει ακόμα πιο εμφανής η φιλοδοξία της Nissan και η απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη πίστη της στο πρόγραμμα, είναι ότι αυτή τη στιγμή το μοναδικό ηλεκτρικό στην οικογένεια της είναι το Ariya.

“Το πλάνο μας είναι πολύ σαφές: θέλουμε να πετύχουμε το 100% των πωλήσεων μας να είναι ηλεκτρικά μέχρι το 2030 στην Ευρώπη. Το κλειδί από τώρα μέχρι το 2027 είναι να σκεφτούμε πώς θα ισορροπήσουμε στην γκάμα μας τα ηλεκτρικά, τα θερμικά και τα υβριδικά.
Βλέπουμε στην Ευρώπη ασυνέπεια ανάμεσα στις διάφορες χώρες στον τρόπο που προχωρά ο εξηλεκτρισμός και πρέπει να παρέχουμε οχήματα που συμβαδίζουν με αυτή την πρόοδο. Μία ισορροπημένη γκάμα θα είναι καίριας σημασίας. Αλλά η στρατηγική μας όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό είναι σαφής.”
Δήλωσε η επικεφαλής πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη, Mayra Gonzalez, για να συμπληρώσει ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί προσθέτει νέες προκλήσεις όχι μόνο για την ίδια τη Nissan αλλά για όλες τις εταιρίες καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Gonzales ο εξηλεκτρισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την τεχνολογία αλλά και με τα κίνητρα, το timing και την πολιτική. Ακόμα πάντως η Nissan δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με πότε θα λανσάρει τη νέα γενιά ηλεκτρικών μοντέλων αλλά έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες αναβάθμισης του εργοστασίου στο Sanderland της Αγγλίας όπου κατασκευάζονται τα Qashqai, Juke και Leaf. Και πάλι όμως, χωρίς να διευκρινίζει αν οι εργασίες αναβάθμισης θα επιτρέπουν να συναρμολογούνται ηλεκτρικά και θερμικά/υβριδικά στην ίδια γραμμή παραγωγής καθώς αν η Nissan επιζητά την ευελιξία μέχρι το τέλος της δεκαετίας, θα πρέπει να διαθέτει και τις εγκαταστάσεις που την εξασφαλίζουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τώρα μέχρι και να καταργηθούν εντελώς τα θερμικά μοντέλα της η Nissan δεν πρόκειται να… σπαταλήσει ούτε ευρώ στην εξέλιξη μίας νέας γενιάς μηχανών εσωτερικής καύσης. Θα συνεχίσει με αυτούς που έχει, βελτιώνοντας τους στα σημεία, μέχρι τη στιγμή που θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό