26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

H Nia έχει πλέον αξία 3 τρισεκατομμύρια δολάρια – Ξεπέρασε την Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nia ξεπέρασε την Apple και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη δημόσια εταιρεία μετά τη Microsoft, “σπάζοντας” το φράγμα των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά, επειδή οι επενδυτές θέλουν μετοχές της εταιρείας στο επίκεντρο της έκρηξης της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Το ορόσημο της Nia είναι το πιο πρόσφατο εντυπωσιακό σημάδι σε μια πορεία που έχει δει τη μετοχή να εκτοξεύεται περισσότερο από 3.224% τα τελευταία πέντε χρόνια. Η εταιρεία θα διαχωρίσει τη μετοχή της 100 προς 1 αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία των ΗΠΑ που έφτασε σε κεφαλαιοποίηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια ενδοημερήσιων συναλλαγών τον Ιανουάριο του 2022 ενώ η Microsoft έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία τον Ιανουάριο του 2024. Η Nia, η οποία ιδρύθηκε το 1993, ξεπέρασε την αποτίμηση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο και χρειάστηκαν μόνο περίπου τρεις μήνες από εκεί για να ξεπεράσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Μάιο, η Nia ανέφερε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου που έδειξαν ότι η ζήτηση για τις ακριβές και ισχυρές μονάδες επεξεργασίας γραφικών ή GPU της εταιρείας, δεν έδειξαν σημάδια επιβράδυνσης. Η Nia ανέφερε συνολικές πωλήσεις 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπερτριπλάσιες από ό,τι δημιούργησε πριν από ένα χρόνο. Η Nia ξεπέρασε επίσης τις προσδοκίες της Wall Street για πωλήσεις και κέρδη και δήλωσε ότι θα αναφέρει έσοδα περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο.

Η άνοδος της Nia τα τελευταία χρόνια τροφοδοτήθηκε από την ανάγκη της βιομηχανίας τεχνολογίας για τα τσιπ της, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη μεγάλων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτό που βρίσκεται στην καρδιά του ChatGPT του OpenAI.

Εταιρείες όπως η Google, η Microsoft, η Meta, η Amazon και η OpenAI αγοράζουν GPU της Nia αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό