24.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

H Mitsubishi μαζί με τις Nissan και Honda για ηλεκτρικά και AI

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια σημαντική κίνηση εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων, η Mitsubishi φέρεται να σχεδιάζει να ενταχθεί στην υπάρχουσα συμμαχία μεταξύ της Honda και της Nissan.

Η συνεργασία αυτή, που σχηματίστηκε αρχικά στα μέσα Μαρτίου, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πλατφορμών λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, βασικών εξαρτημάτων EV και συμπληρωματικών προϊόντων.

Δεδομένου του 34% του μεριδίου της Nissan στη Mitsubishi, η επέκταση αυτής της συμμαχίας έχει στρατηγικό νόημα.

Σύμφωνα με το Nikkei Asia, η Mitsubishi έχει ήδη υπογράψει συμφωνία μη δημοσιοποίησης με τη Honda και τη Nissan, γεγονός που υποδηλώνει την έναρξη των συζητήσεων για μια ευρύτερη συνεργασία.

Η πιθανή συμμαχία έχει επηρεάσει θετικά το χρηματιστήριο, με τις μετοχές της Mitsubishi να αυξάνονται κατά 6,3%, της Nissan κατά 2,8%και της Honda κατά 2,6%.

Οι τρεις εταιρείες στοχεύουν στη μείωση του κόστους Έρευνας και Εξέλιξης και στην επιτάχυνση της ανάπτυξης για να ανταγωνιστούν καλύτερα τους κινέζους κατασκευαστές.

Ενώ οι λεπτομέρειες της συμμαχίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, η εστίαση θα περιλαμβάνει πιθανότατα λογισμικό, EV, plug-in υβριδικά και kei αυτοκίνητα.

Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει μια άλλη πρόσφατη συνεργασία στην Ιαπωνία, όπου η Toyota, η Mazda και η Subaru ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη υβριδικών κινητήρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό