24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

H Meta ακυρώνει το project για το ακριβό mixed-reality headset

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta φέρεται να έχει σταματήσει την ανάπτυξη του ανταγωνιστή του Apple Vision Pro, το οποίο έφερε την κωδική ονομασία La Jolla.

Η ανάπτυξη του headset ξεκίνησε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους και υποτίθεται ότι θα έβγαινε κάποια στιγμή το 2027.

Αυτό δεν ισχύει πια και ο λόγος για την ακύρωση του project προφανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι τo headset χρησιμοποιούσε οθόνες MicroOLED που το έκαναν πολύ ακριβό, πολύ περισσότερο από τον αρχικό στόχο της Meta να κρατήσει το κόστος κάτω από τα 1.000 δολάρια.

Το Apple Vision Pro, αξίας 3.500 δολαρίων, δεν ήταν αυτό που λέμε best seller και ίσως το γεγονός ότι το Κουπερτίνο δεν κατάφερε να βρει αρκετό αγοραστικό κοινό για το προϊόν να αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την κατασκευή του ανταγωνιστή του από τη Meta.

Αναφερόμενος στην είδηση ​​για την ακύρωση του headset, ο CTO της Meta Andrew Bosworth είπε : “Έχουμε πολλά πρωτότυπα σε εξέλιξη ανά πάσα στιγμή. Αλλά δεν τα φέρνουμε όλα στην παραγωγή. Προχωράμε με μερικά, μεταβιβάζουμε άλλα Αποφάσεις όπως αυτή συμβαίνουν συνέχεια και οι ιστορίες που βασίζονται σε φλυαρίες για μια μεμονωμένη απόφαση δεν θα δώσουν ποτέ την πραγματική εικόνα”.

Ενώ το high-end headset μπορεί να έχει ακυρωθεί, η Meta εξακολουθεί να εργάζεται σε ένα πιο προσιτό Quest, με την κωδική ονομασία Ventura, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η Meta αναμένεται επίσης να παρουσιάσει νέα γυαλιά AR τον επόμενο μήνα, ενώ το Quest 4 θα έρθει το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό