15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Mercedes-Benz δημιούργησε αυτοκίνητο που διαβάζει το μυαλό

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην IAA Mobility 2021, η Mercedes-Benz παρουσίασε ένα concept όχημα που διαβάζει τη σκέψη του οδηγού. Το Mercedes-Benz Vision AVTR, αλλάζει τον τρόπο επικοινωνίας οδηγού και μηχανής.

Το Mercedes-Benz Vision AVTR, ένα εντελώς φουτουριστικό όχημα είχε κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην έκθεση CES 2020, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε πιο αναλυτικά τις δυνατότητές του. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά είναι το BCI, ή αλλιώς Brain Computer Interface, ένας πραγματικά νέος τρόπος αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα.

Μπορεί η Mercedes-Benz να παρουσίασε πολλά ενδιαφέροντα concepts στο IAA Mobility 2021, αλλά αυτό σίγουρα είναι το πιο εντυπωσιακό, αφού οδηγός φορά ειδικά ηλεκτρόδια στο κεφάλι του, τα οποία καταγράφουν την εγκεφαλική δραστηριότητα, όταν ο οδηγός εστιάζει σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο στο ταμπλό και έτσι δίδεται η εντολή εκτέλεσης μίας λειτουργίας.

Ένα άλλο στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον για το Vision AVTR είναι ότι δεν υπάρχει τιμόνι, αλλά ειδικά πτερύγια που καθορίζουν την κατεύθυνση (όχι δεν αρκεί απλώς να σκεφτείς πού θέλεις να πας…), ενώ οι τροχοί περιστρέφονται για να επιτρέψουν στο αυτοκίνητο να κινείται και στο πλάι.

Εάν, τώρα, το AVTR, σου θύμισε την ταινία Avatar του James Cameron, δεν έχεις άδικο, αφού και εκεί οι πρωταγωνιστές της είχαν νοητική σύνδεση με το Avatar τους.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό