24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H M-Sport παρουσίασε το Ford Puma Rally1 του Ιορδάνη Σερδερίδη

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν τρεις εβδομάδες, η M-Sport έκανε γνωστό ότι πούλησε το πρώτο Puma Rally1 σε ιδιώτη, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να είναι ο τυχερός. Σήμερα, η βρετανική ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη και κατασκευή του αγωνιστικού της Ford έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του αυτοκινήτου, με το οποίο ο Έλληνας επιχειρηματίας και οδηγός αγώνων θα τρέξει φέτος σε επιλεγμένους αγώνες.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι το Rallye de Hannut, στο Βέλγιο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 11 με 13 Μαρτίου, με τον Σερδερίδη να έχει ανακοινώσει ότι το 2022 θα τρέξει σε δύο αγώνες του WRC, το Rally Κένυας τον ερχόμενο Ιούνιο, δηλώνοντας πρώτη φορά συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ θα τον δούμε και στο Rally Acropoilis, τον Σεπτέμβριο.
Συνοδηγός του Σερδερίδη είναι ο Frederic Miclotte, με την M-Sport να φωτογραφίζει το αυτοκίνητο στην πίστα δοκιμών της στην Αγγλία. Επιπλέον, η βρετανική εταιρία έχει δηλώσει ότι το εν λόγω Puma Rally1 είναι εντελώς νέο, χωρίς αυτό ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί.

Σε παλιότερες δηλώσεις του, ο 58χρονος Έλληνας οδηγός, είχε αναφέρει:
Ήμουν ένας από τους πρώτους αγοραστές ενός Fiesta R5 το 2013 και ελπίζω ότι θα υπάρξουν αρκετοί ιδιώτες αγοραστές αυτού του είδους αυτοκινήτου στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι επίσης μια προώθηση για το WRC και τους αγώνες rally γενικότερα.
Αυτό το άθλημα είναι απαιτητικό, αλλά αν είσαι παθιασμένος, είναι φανταστικά ανταποδοτικό όσον αφορά την αδρεναλίνη και το συναίσθημα. Ήθελα να κάνω δύο ή τρεις αγώνες στο WRC φέτος και, για μένα, όλες οι προηγούμενες εμπειρίες που είχα με την M-Sport στο παρελθόν από το 2014 ήταν υπέροχες. Έτσι, η επιλογή μου ήταν προφανής. Και πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι πήρα την απόφασή μου πολύ πριν το Monte Carlo, οπότε δεν επηρεάστηκα από τις επιδόσεις του εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αγωνιστικά προδιαγραφών Rally1, WRC+ και WRC δεν μπορούν να τρέξουν σε εθνικά πρωταθλήματα, εκτός και αν η προκήρυξη της εκάστοτε χώρας τα περιλαμβάνει. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, έχουν συγκεκριμένους αγώνες που επιτρέπεται να τρέξουν τα WRC αγωνιστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό