19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H Lingenfelter βελτιώνει την Corvette

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 1960, η Chevrolet πήγε στο Le Mans και συμμετείχε -με μια Corvette- στον πρώτο της αγώνα στη παγκόσμια σκηνή, με τον διάσημο Αμερικάνο επιχειρηματία, οδηγό και ιδιοκτήτη ομάδας Briggs Cunningham να “κατεβάζει” στον αγώνα του 1960 τρεις Corvette.
Και οι τρεις ήταν βαμμένες σε άσπρο χρώμα και διέθεταν μπλε λεπτομέρειες, με τα δύο αγωνιστικά να εγκαταλείπουν, αλλά η τρίτη κέρδισε την κατηγορία της, με οδηγούς τους John Fitch και Bob Grossman.
Ερχόμενοι στο σήμερα, ο βελτιωτικός οίκος Lingenfelter βγάζει στην αγορά την έκδοση Cunningham 60th Anniversary της Corvette, που αποτίει φόρο τιμής στα προαναφερθέντα αγωνιστικά. Το αυτοκίνητο διαθέτει ένα μεγάλο splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, που συνδυάζεται με μια μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, η οποία φέρει τον αριθμό #3, που διέθετε το αγωνιστικό που κέρδισε τον Le Mans του 1960. Τέλος, υπάρχουν νέες ζάντες της HRE.

Μηχανικά, η Lingenfelter έχει τοποθετήσει πολλαπλή εισαγωγής από carbon, αναβαθμισμένο σώμα πεταλούδας γκαζιού 95 χλστ., που βιδώνει στην πολλαπλή εισαγωγής, ενώ η πολλαπλή εξαγωγής και η εξάτμιση της Corsa προσθέτουν dB στο βρυχηθμό του V8 κινητήρα της Corvette. Σύμφωνα με την εταιρία, το τελικό αποτέλεσμα αγγίζει τους 600 ατμοσφαιρικούς ίππους. Τέλος, η Lingenfelter προσθέτει στον εμπρός άξονα ένα κιτ χαμηλώματος και αναβαθμισμένα φρένα της Alcon/RB και στις τέσσερις γωνίες.
Η Lingenfelter Cunningham 60th Anniversary Corvette θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 60 αυτοκινήτων με την τιμή της να ορίζεται στα 159.995 δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό