12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H Lego κατασκεύασε τα πρώτα τουβλάκια από πλαστικά μπουκάλια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lego παρουσίασε τα πρώτα της τουβλάκια από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και αποκάλυψε ότι ελπίζει να συμπεριλάβει τα κομμάτια αυτά στις κυκλοφορίες της τα επόμενα δύο χρόνια.

Η δανέζικη εταιρεία, της οποίας το όνομά προέρχεται από τις δανικές λέξεις «leg godt», που σημαίνει «παίζω καλά», παράγει δισεκατομμύρια τουβλάκια το χρόνο, τα περισσότερα από ένα είδος πλαστικού που ονομάζεται ABS, το οποίο τα βοηθά να τοποθετούνται και να συγκρατούνται μεταξύ τους.

Η κατασκευή τούβλων από πλαστικά μπουκάλια επετεύχθη μετά από 3 έτη πειραμάτων και  με 250 παραλλαγές υλικών.

Κατά μέσο όρο, κάθε πλαστικό μπουκάλι 1 λίτρου που χρησιμοποιείται στη διαδικασία παρέχει αρκετό υλικό για 10 τούβλα 4×2 Lego.

Η διαδικασία θα δοκιμαστεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω προτού αποφασίσει ο κατασκευαστής αν θα προχωρήσει στη φάση της πιλοτικής παραγωγής. Το επόμενο μέρος των δοκιμών αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η Lego έχει πάνω από 150 άτομα που εργάζονται για να κάνουν τα προϊόντα της πιο βιώσιμα και είπε ότι θα επενδύσει έως και 400 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τρία χρόνια για την επίτευξη αυτού του στόχου

Πηγή: Guardian

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό