18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H Jaguar ολοκλήρωσε την σύγχρονη αναβίωση της C-Type

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπήρξε ένα αυτοκίνητο που σημάδεψε τους αγώνες και την ιστορία της Jaguar στην δεκαετία του 1950. Και πέρσι η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναβίωση της C-Type, για την κατασκευή της οποίας θα χρησιμοποιούσε τα αρχικά σχέδια και της μεθόδους παραγωγής που ίσχυαν τότε.
Ένα χρόνο μετά, η Jaguar παρουσιάζει την πρώτη αναγεννημένη C-Type, η οποία είναι έτοιμη να παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη της.

Η παρουσίασή της έγινε στις 19 Ιουνίου, ακριβώς 70 χρόνια μετά τη νίκη του αυτοκινήτου στο Grand Prix στη Reims, στα χέρια του Stirling Moss.
H νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η C-Type ήταν το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατάφερε να επικρατήσει χρησιμοποιώντας τα πρωτοποριακά τότε δισκόφρενα της Dunlop.

Το σύγχρονο αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ένα πολύ όμορφο παστέλ πράσινο χρώμα, με σουέντ πράσινα δέρματα στα καθίσματα. Χρειάστηκαν πάνω από 3.000 ώρες εργασίας, ατελείωτο ψάξιμο και ένας χρόνος προετοιμασίας ώστε να καταφέρει να ολοκληρωθεί όσο πιο κοντά γίνεται στο πρωτότυπο.

Τα αυτοκίνητα αυτά παράγονται στο χέρι από το τμήμα Classic Works της Jaguar και για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι και σύγχρονα συστήματα σχεδίασης CAD.

Τα μοντέλα της σειράς Continuation όπως αυτό έχουν την έγκριση της FIA και έτσι μπορούν να συμμετέχουν σε ιστορικούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και σε πίστες όπως το Silverstone ή το Le Mans.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό