Home Tech H Intel προσφέρει στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού

H Intel προσφέρει στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Intel αποφάσισε να συνεισφέρει το χρηματικό ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην προσπάθεια καταπολέμησης του Co-19.

H πρωτοβουλία της Intel έρχεται να συμπληρώσει τα πρώτα 10 εκατομμύρια δολάρια της προσφοράς της στο πλαίσιο μίας προσπάθειας ενίσχυσης των τεχνολογικών μέσων που έχει η ανθρωπότητα στη διάθεσή της προκειμένου να κατανοήσει το πώς λειτουργεί ο ιός που έχει προκαλέσει αυτή την πανδημία, καθώς και το ποιες είναι οι ουσιαστικές μέθοδοι καταπολέμησης της ασθένειας. Η Intel θεωρεί ότι η τεχνολογία μπορεί να συντελέσει στην πιο αποτελεσματική ίαση και την αποκατάσταση των ασθενών του Co-19. Ένας τομέας στον οποίο η τεχνολογία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο είναι η επιστημονική έρευνα για την ασθένεια, μαζί με την online πρόσβαση που θα πρέπει να δίδεται σε όλα τα ερευνητικά κέντρα και τους φοιτητές για την καλύτερη μελέτη των δεδομένων που προκύπτουν από την πορεία του κορωνοϊού.

Όπως δηλώνουν τα στελέχη της Intel, οι προκλήσεις που έρχονται από την έλευση της ασθένειας του κορωνοϊού στην καθημερινότητά μας και μετά είναι μεγάλες και πρωτόγνωρες για την ανθρωπότητα. Για το σκοπό αυτό η Intel φιλοδοξεί να διαθέσει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια σε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του Co-19, μαζί με ενέργειες που θα ενισχύσουν την online εκπαίδευση. Εννοείται ότι η εταιρεία θέλει από τη δική της σκοπιά να βοηθήσει στην προσπάθεια ταχείας εξέλιξης του εμβολίου. Ένας άλλος τομέας που ενδιαφέρει την Intel είναι εκείνος της παροχής κατάλληλων υποδομών τεχνολογίας στα υγειονομικά συστήματα των ΗΠΑ και άλλων χωρών, έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο το έργο τους.

Το Intel Online Learning Initiative είναι μία πρωτοβουλία που θα ενισχύσει Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς που σήμερα δεν έχουν την απαιτούμενη πρόσβαση σε διαδικτυακές πηγές και άλλου τύπου υλικό. Εκτός από τα 40 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρονται παραπάνω, η Intel θα επενδύσει επιπρόσθετα 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα ταμείο καινοτομίας που θα χρηματοδοτεί έργα που ξεκινούν ανεξάρτητοι φορείς σε μια προσπάθεια συντονισμού της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version