18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Intel παρουσιάζει τη 10η γενιά επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Intel πρεσβεύει ότι η ισχύς δεν πρέπει να θυσιάζεται για χάρη της φορητότητας, όπως αποδεικνύεται από τη 10η γενιά των επεξεργαστών Core H που μόλις παρουσίασε.

H κωδική ονομασία των νέων επεξεργαστών είναι Comet Lake H Series και φέρνει χρονισμούς από… άλλο πλανήτη στην mobile υλοποίηση της Intel, αφού εδώ γίνεται λόγος έως και για απόδοση της τάξης των 5.3 GHz στην πιο ισχυρή εκδοχή της νέας οικογένειας επεξεργαστών. Υπάρχουν αρκετές επιλογές επεξεργαστών Core i5, i7 και i9, ανάλογα με τις επιδόσεις που θέλει κανείς στο φορητό του υπολογιστή, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις η απόδοση είναι υψηλού επιπέδου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία. Το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς είναι ο Intel Core i9-10980HK, ο οποίος έχει οχτώ πυρήνες και 16 threads, με τεχνολογία Intel Smart Cache στα 16 MB και όπως αναφέρεται παραπάνω, μπορεί να φτάνει έως και τα 5.3 GHz στη διαμόρφωση Turbo.

Μια περισσότερο μέση λύση είναι ο Intel Core i7-10750H, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 5.0 GHz. Σε όλες τις περιπτώσεις και σε σχέση με τα όσα ίσχυαν στην προηγούμενη γενιά, η νέα σειρά προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση τουλάχιστον κατά 50%, καλύτερη απόδοση γραφικών και αρκετά μεγαλύτερη ταχύτητα στην αναπαραγωγή και επεξεργασία βίντεο σε ποιότητα 4Κ.

Δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που έχουν ήδη τονίσει ότι ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν τα νέα chips στους φορητούς υπολογιστές τους που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις διεθνείς αγοράς το προσεχές χρονικό διάστημα. Ονόματα όπως αυτά των Asus, Gigabyte, MSI και άλλοι θα εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι προτάσεις της Intel. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις επιλογές που προσφέρει η Intel αναμένεται να δούμε ακόμα και πολύ φορητούς υπολογιστές να αποκτούν υψηλά χαρακτηριστικά απόδοσης που περίμενε κανείς να έχει ένα gaming laptop ή μία λιγότερο φορητή υλοποίηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό