20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H Intel ξοδεύει 20 δισ. δολάρια για να λύσει την κρίση των chips

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία γενναία επένδυση προχωρά η Intel, η οποία θέλει να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο επεξεργαστών στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η συνολική επένδυση της Intel εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το εργοστάσιο που θα κατασκευάσει η Intel στην περιοχή του Columbus, στο Οχάιο των ΗΠΑ, αναμένεται να μειώσει την εξάρτηση από τρίτες χώρες εκτός ΗΠΑ για την προμήθεια της αγοράς με επεξεργαστές. Ο απώτερος στόχος της Intel δεν είναι μόνο να επεκτείνει την γκάμα των επεξεργαστών που προσφέρει, αλλά και να συνεργαστεί με την Apple στην κατασκευή των δικών της chips.

Το σίγουρο είναι ότι μία τόσο μεγάλη επένδυση από την πλευρά της Intel θα έχει προφανές όφελος για την τοπική οικονομία, αφού υπολογίζεται ότι στην περιοχή θα δημιουργηθούν περισσότερες από 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Η Intel δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη νέα της επένδυση, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική Κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι επικροτεί τέτοιες κινήσεις στο έδαφός της, μιας και αποτελούν ευθείες λύσεις στο πρόβλημα της τροφοδοσίας της αγοράς με επεξεργαστές.

Η TSMC, στο ίδιο πνεύμα με την Intel, έχει προγραμματίσει για τον Ιούνιο του 2022 την έναρξη παραγωγής επεξεργαστών από το νέο της εργοστάσιο στην Αριζόνα, μία επένδυση της τάξης των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος – μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό