31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

H HMD ετοιμάζει συναρπαστικά νέα Android τηλέφωνα και αυτές είναι οι προδιαγραφές και οι τιμές τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Mετά το διαζύγιο με τη Nοkia, η HMD παρουσίασε τα δικά της τηλέφωνα που προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά μια νέα διαρροή φέρνει συναρπαστικά νέα για το μέλλον.

Μετά τη σχετικά μέτρια σειρά HMD Pulse, το εξίσου μη εντυπωσιακό αποκλειστικό στις ΗΠΑ HMD Vibe και το ακόμη πιο ταπεινό HMD Aura, ένας tipster των social media με το όνομα @smashx_60 φαίνεται να έχει πολλές εσωτερικές πληροφορίες για δύο συσκευές πολύ υψηλότερης τεχνολογίας με την κωδική ονομασία Nighthawk και Tomcat, καθώς και ένα πειραματικό προϊόν “Project Fusion” που ακούγεται κάπως οικείο.

Ο λογαριασμός αυτός έχει μόλις 115 ακόλουθους στο Χ από όταν δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2023 αλλά οι εικόνες και τα βίντεο προώθησης που συνοδεύουν τις προδιαγραφές και τις τιμές που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες φαίνονται αξιόπιστα.

Με το πιο προηγμένο μέλος της πρόσφατα αποκαλυφθείσας οικογένειας Pulse διαθέσιμο για μόλις 180 ευρώ στην Ευρώπη, είναι προφανές ότι ο κύριος στόχος της HMD στη μετά-Nokia εποχή ήταν να υποβάλει προσφορά για τον τίτλο του καλύτερου οικονομικού τηλεφώνου στον κόσμο αντί να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Apple και η Samsung στην κατηγορία εξαιρετικά υψηλής ποιότητας της αγοράς.

Αλλά η HMD προφανώς σχεδιάζει να ανταγωνιστεί και Android μεσαίας κατηγορίας, όπως το Pixel 8a της Google και το Galaxy A35 5G της Samsung με μια συσκευή “Tomcat” που φέρεται να κοστίζει 400 ευρώ με 8 GB RAM και 440 ευρώ σε διαμόρφωση μνήμης 12 gig. Και οι δύο εκδόσεις θα πρέπει να προσφέρουν γενναιόδωρο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 256 GB, καθώς και “PureDisplay” που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz με τεχνολογία premium AMOLED, ανάλυση FHD+ και άγνωστο μέγεθος.

Τροφοδοτούμενο από τον ίδιο επεξεργαστή Snapdragon 7s Gen 2 με το Motorola Edge 50 Fusion ή το Xiaomi Redmi Note 13 Pro, το HMD “Tomcat” φέρεται να χρησιμοποιεί επίσης μια μπαταρία 4.900 mAh και να φορτίζει σε ταχύτητες έως και 33W.

Το σύστημα της τριπλής πίσω κάμερας 108 + 8 + 2 MP και το μονό 32MP selfie snapper είναι αξιοπρεπέστατα για την αναμενόμενη τιμή του Tomcat και ο boxy σχεδιασμός αναδεικνύεται σε μια εντυπωσιακή μπλε απόχρωση σε μερικά renders που φέρνουν πίσω αναμνήσεις Nokia σε ανθρώπους που είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται τις καλές στιγμές της μάρκας.

Το HMD “Nighthawk” θυμίζει επίσης τηλέφωνα με το σήμα της Nokia από μια διαφορετική εποχή σε ένα ακόμη πιο όμορφο κόκκινο χρώμα ενώ φέρεται να έχει έναν πιο ταπεινό επεξεργαστή Snapdragon 4 Gen 2 και να στοχεύει σε χαμηλότερη τιμή 250 € στην Ευρώπη με 128 GB αποθηκευτικού χώρου και 290 € σε έκδοση 256 GB.

Φημολογείται ότι θα έχει 8 GB RAM, μπαταρία 5.000 mAh, Οθόνη FHD+ AMOLED με δυνατότητες ρυθμού ανανέωσης 120 Hz, σύστημα κάμερας 108 + 2 MP πίσω, αισθητήρας απεικόνισης 32 MP μπροστά, Android 14, υποδοχή κάρτας microSD και αγαπημένη υποδοχή ακουστικών.

Ζήτησε κανείς modular τηλέφωνο το 2024;

Αυτή τη στιγμή το “Project Fusion” περιγράφεται ως “πρωτότυπο μοντέλο” από τον leaker και φέρεται να διαθέτει οθόνη IPS FHD+ 6,6 ιντσών, σύστημα κάμερας 108 + 2MP PureView στο πίσω μέρος, 8GB RAM, μπαταρία 4.800mAh με υποστήριξη φόρτισης 30W και Qualcomm QCM640 επεξεργαστή που βρίσκεται μόνο μέσα στο Fairphone 5.

Όλες αυτές οι προδιαγραφές θα μπορούσαν να αλλάξουν πριν το πρωτότυπο “HMD Fusion” πάει στην παραγωγή αλλά οι ακίδες pogo στο πίσω μέρος της συσκευής είναι απίθανο να εξαφανιστούν. Αυτό δεν έχει ακόμη μια τιμή συνδεδεμένη με την (κωδική) ονομασία του, και ενώ τα HMD Tomcat και Nighthawk αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη Ευρώπη κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους δύο μήνες, αυτό μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί για το Fusion.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό