18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H GM ακυρώνει την πώληση του εργοστασίου της στην Ινδία στην Great Wall

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Ιανουάριο του 2020, η GM ήρθε σε συμφωνία με την Great Wall για την πώληση του εργοστασίου που κατέχει η πρώτη στην Ινδία, στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία. Η τελευταία είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό, ως μέρος μιας ευρύτερης επένδυσης 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να δημιουργήσει μια σημαντική παρουσία στην Ινδία.

Μέχρι σήμερα, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες περίμεναν την ινδική κυβέρνηση να εγκρίνει τη συμφωνία, αλλά στις 30 Ιουνίου, η προθεσμία ήρθε και παρήλθε, πράγμα που σημαίνει ότι η General Motors δεν θα πουλήσει το εργοστάσιο για 300 εκατομμύρια δολάρια, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η Ινδία έχει σκληρύνει τη στάση της προς τις κινεζικές επενδύσεις μετά τη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών τον Ιούνιο του 2020 στην περιοχή Λαντάκ, με την GM να διερευνά τώρα άλλες επιλογές.
Παράλληλα, η Great Wall περιορίζει τις επενδύσεις στην Ινδία, καθώς την περασμένη εβδομάδα, απέλυσε από την ομάδα της 8 με 10 Ινδούς υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου ενός στον οποίο είχε ανατεθεί ο προϊοντικός προγραμματισμός για τη χώρα. Αυτές οι απολύσεις έρχονται τρεις μήνες μετά την αποχώρηση του διευθυντή σχεδιασμού προϊόντων και στρατηγικής της Great Wall από την εταιρεία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό