18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H Geely απέκτησε το 7,6% της Aston Martin

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Geely Holding ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε μερίδιο 7,6% στην Aston Martin, προσθέτοντας μια ακόμη αυτοκινητοβιομηχανία στο χαρτοφυλάκιο της, χωρίς να γίνεται γνωστό το ποσό της συναλλαγής.
Στην επίσημη ανακοίνωση, ο Daniel Donghui Li, διευθύνων σύμβουλος του Geely Holding Group, δήλωσε:
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επένδυσή μας στην Aston Martin και πιστεύουμε ότι με το καθιερωμένο μας ιστορικό και τις τεχνολογικές προσφορές μας, η Geely Holding μπορεί να συμβάλει στη μελλοντική επιτυχία της Aston Martin.
Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε πιθανές ευκαιρίες για δέσμευση και συνεργασία με την Aston Martin, καθώς συνεχίζει να εκτελεί τη στρατηγική της για την επίτευξη μακροπρόθεσμης, βιώσιμης ανάπτυξης και αυξημένης κερδοφορίας.

Εκτός της κινέζικης Geely, το ταμείο δημοσίων επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κατέχει το 16,7% του μετοχικού κεφαλαίου της βρετανικής εταιρίας, και το Yew Tree -η κοινοπραξία με επικεφαλής τον Lawrence Stroll- να έχει μερίδιο 18,3%. Επιπλέον, η Mercedes έχει μερίδιο 9,7%.
Να θυμίσω ότι κάτω από την ομπρέλα της Geely βρίσκονται οι Volvo, Polestar, Lynk&Co, Zeekr, Lotus και LEVC. Η κινέζικη εταιρία έχει επίσης το 50% της Smart και το 9,69% των μετοχών της Mercedes.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό