17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H Formula 1 ξεκινά την Κυριακή με εικονικό πρωτάθλημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα το πρωτάθλημα F1 Esports Virtual Grand Prix, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολλοί από τους πιλότους του grid της Formula 1, καθώς και διάσημοι αθλητές. Το πρωτάθλημα δημιουργήθηκε για να επιτρέψει στους οπαδούς να συνεχίσουν να παρακολουθούν αγώνες της Formula 1, καθώς -όπως γνωρίζεις- το κανονικό πρωτάθλημα της F1 δεν ξεκίνησε λόγω του νέου κορωνοϊού, αναβάλλοντας 5 αγώνες και ακυρώνοντας δύο.
Οι εικονικοί αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνονται την ημέρα των αναβληθέντων Grand Prix, ξεκινώντας από αυτό το Σαββατοκύριακο με το Virtual Bahrain Grand Prix, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου. Έτσι, για κάθε Σαββατοκύριακο που είχε κανονικό αγώνα της Formula 1 θα μπορείς να δεις το Virtual Grand Prix, με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα να διαρκεί τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη έναρξη της φετινής σεζόν, στο GP του Αζερμπαϊτζάν στο Μπακού, στις 5-7 Ιουνίου. Αν όλα πάνε φυσικά καλά, και δεν επηρεαστεί περαιτέρω το φετινό ημερολόγιο.Όπως προείπα, εκτός από μερικούς οδηγούς της Formula 1, θα συμμετέχουν στο εικονικό πρωτάθλημα και διάφοροι celebrities, χωρίς να ονομάζονται ποιοι θα είναι αυτοί. Κάθε οδηγός θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως, με απευθείας μετάδοση από την Gfinity Esports Arena (ή εξ αποστάσεως, αν χρειαστεί) στις 22:00 ώρα Ελλάδας των Κυριακών.
Το πρωτάθλημα F1 Esports Virtual Grand Prix θα χρησιμοποιήσει το επίσημο game F1 2019, που αναπτύχθηκε από την Codemasters, και το πρώτο εικονικό GP στην πίστα Sakhir θα είναι ένας αγώνας 28 γύρων, δηλαδή θα έχει ακριβώς το μισό μήκος από τον κανονικό αγώνα. Η μετάδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη στα επίσημα κανάλια YouTube, Twitch και Facebook της F1 αναμένεται να έχει διάρκεια περίπου μιάμιση ώρα, καθώς θα περιλαμβάνει και τις κατατακτήριες για τον καθορισμό του grid.1Οι 5 καλύτερες στιγμής του F1 Esports Pro Series 2019

Εξαιτίας της χαοτικής διαφοράς στο επίπεδο δεξιοτήτων των συμμετεχόντων οδηγών στο game, οι ρυθμίσεις του παιχνιδιού θα διαμορφωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε ανταγωνιστικούς και διασκεδαστικούς αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ισότιμη απόδοση κάθε μονοθέσιου με ίδιες ρυθμίσεις, περιορισμούς στις ζημιές των μονοθέσιων από επαφές, και καλύτερο έλεγχο της πρόσφυσης του μονοθέσιου.
Η F1 αναφέρει ότι το εικονικό πρωτάθλημα είναι αποκλειστικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Τέλος, κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων που δεν θα υπάρχει εικονικός αγώνας, η Formula 1 θα φιλοξενήσει επίσης online αγώνες επίδειξης, όπου οπαδοί από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους πιλότους της F1.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό