26.8 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

H FIFA απάντησε στις καταγγελίες της ECA και των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το βαρύ καλεντάρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, τα παράπονα και διαμαρτυρίες για το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα γίνονται όλο και περισσότερα. Με τους παίκτες, τους προπονητές αλλά και λοιπά στελέχη να έχουν κατακεραυνώσει την UEFA και την FIFA για τα συνεχή και απαιτητικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, η ECA, Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων , έκανε το βήμα παραπάνω σε συνεργασία με μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και προχώρησε σε καταγγελία της FIFA στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για το βεβαρημένο καλεντάρι «το οποίο παραβιάζει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η Παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, απάντησε στην καταγγελία, αναφέροντας μέσω ανακοίνωσης της ότι όσοι την καταγγέλουν έχουν δικά τους συμφέροντα. Τα οποία θέλουν να προστατέψουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:

«Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.

Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους.

Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-απάντηση της FIFA.»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό