16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H Disney σταματά την καταβολή μισθών σε πάνω από 100.000 υπαλλήλους

Ειδήσεις Ελλάδα

H Walt Disney θα σταματήσει να καταβάλλει μισθούς σε περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους από αυτή την εβδομάδα καθώς παλεύει να αντεπεξέλθει στο κλείσιμο όλων των θεματικών της πάρκων σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times το πάγωμα της καταβολής των μισθών θα εξοικονομήσει έως και 500 εκατ. δολάρια μηνιαίως στην εταιρεία. 

Η Disney είχε λειτουργικά κέρδη ύψους 1,4 δισ. δολαρίων από τα πάρκα και τις άλλες υπηρεσίες και προϊόντα της το τελευταίο τρίμηνο του 2019. 

Η ίδια ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει στο ακέραιο τα επιδόματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων που θα βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών και κάλεσε τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να καταθέσουν αίτηση για τις ενισχύσεις που προβλέπονται στο κρατικό σχέδιο τόνωσης ύψους 2 τρισ. δολαρίων. 

Τον περασμένο μήνα ο εκτελεστικός πρόεδρος, Μπομπ Ίγκερ, ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει αμοιβή για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος, Μπομπ Τσάπεκ θα δει τον μισθό του να μειώνεται κατά 50%. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό