35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

H Bugatti αποχαιρετά τη Chiron με την L’Ultime (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Bugatti παρουσίασε το L’Ultime, την 500ή και τελευταία Chiron, σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής.

Όπως και ο προκάτοχός της, η Veyron, η Chiron έχει δει πολλές ειδικές εκδόσεις και μοναδικά μοντέλα.

Αυτό το τελευταίο hypercar, που συναρμολογήθηκε στο Molsheim, βασίζεται στο μοντέλο Super Sport και αποτίει φόρο τιμής στο αρχικό μοντέλο που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016.

Η Chiron L’Ultime διαθέτει ένα εντυπωσιακό χρώμα που περνάει από το γαλλικό αγωνιστικό μπλε στο μπλε του Ατλαντικού, διακοσμημένο με χειρόγραφα ονόματα σημαντικών γεγονότων και τόπων στην ιστορία της Chiron.

Αυτά περιλαμβάνουν το Ehra-Lessien (όπου έφτασε τα 304 μίλια την ώρα), το Paul Ricard (μια σημαντική τοποθεσία δοκιμών), τη Γενεύη (η τοποθεσία του ντεμπούτου της) και το Chantilly (ένας συχνός τόπος επίδειξης).

Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές είναι το Château Saint Jean και το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, που παραπέμπουν σε αποκλειστικές εμπειρίες πελατών που οδήγησαν στα όρια την Chiron.

Για να τονιστεί η σημασία της, το «500» είναι γραμμένο με το χέρι στην κάτω πλευρά της πίσω πτέρυγας, στα καλύμματα των τροχών και χαραγμένο στο καπάκι του κινητήρα W-16 των 8,0 λίτρων.

Επιπλέον, η γαλλική σημαία στους πλαϊνούς καθρέφτες τιμά τη γαλλική κληρονομιά της Chiron.

Αν και η Bugatti δεν έχει αποκαλύψει τον ιδιοκτήτη της L’Ultime, οι ενδείξεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να ανήκει σε αγοραστή στις ΗΠΑ.

Αν και αυτό είναι το τελευταίο αυτοκίνητο με την επωνυμία Chiron, η Bugatti συνεχίζει την παραγωγή του roadster Mistral με βάση την Chiron (99 μονάδες) και του Bolide που προορίζεται μόνο για πίστα (40 μονάδες).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό