18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H BMW κατασκευάζει πολυτελές γιοτ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW έβαλε πλώρη να κατακτήσει και τις θάλασσες, λανσάροντας το πολυτελές γιοτ «The Icon» και μάλιστα στο περιθώριο του φεστιβάλ των Καννών.

Το γιοτ, μήκους 13,15 μέτρων σχεδιάστηκε από τη θυγατρική της BMW Designworks. Αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από τη βαυαρική εταιρεία κατασκευής πολυτελών γιοτ Tyde.  «Το γιοτ “The Icon” λειτουργεί με μπαταρία και διαθέτει καινοτόμα υδροπτέρυγα, με αποτέλεσμα να καταναλώνει 80 % λιγότερη ενέργεια από συγκρίσιμα μοντέλα», όπως ανακοίνωσε η BMW.

Το υδροπτέρυγο κάτω από το σκάφος, δημιουργεί δυναμική ανύψωση – παρόμοια με το φτερό ενός αεροπλάνου. Ως αποτέλεσμα, το σκάφος ανυψώνεται πάνω από την επιφάνεια του νερού με μια ορισμένη ταχύτητα. Τα υδροπτέρυγα φτάνουν σε υψηλές ταχύτητες, είναι αποδοτικά και σταθερά, αλλά είναι επίσης ακριβά και δύσκολα στον χειρισμό τους σε χαμηλές ταχύτητες.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του σκάφους έχουν ισχύ 100 kW (136 hp) και τροφοδοτούνται από έξι μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 240 kWh. Αυτό δίνει στο σκάφος αυτονομία άνω των 50 ναυτικών μιλίων. Η ταχύτητα πλεύσης είναι 24 κόμβοι και η μέγιστη ταχύτητα είναι 30 κόμβοι (περίπου 55 χιλιόμετρα την ώρα).

Το σκάφος δεν διαθέτει πάντως καμπίνες ή μπάνιο. Είναι περισσότερο τόπος συνάντησης παρά γιοτ για διακοπές, εξηγεί η BMW.

Το σκάφος δεν είναι σχεδιαστική μελέτη, αλλά ένα ώριμο προϊόν σειράς, τονίζει η BMW.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό