23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H BMW ετοιμάζει νέα πλατφόρμα για την αμιγώς ηλεκτρική 3άρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως έγινε και με την Σειρά 7 έτσι και η νέα γενιά της 3άρας θα έχει και αυτή μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.
Για αυτό τον σκοπό η εταιρία ετοιμάζει μία νέα πλατφόρμα με την ονομασία Neue Klasse η οποία θα αφορά μόνο τα ηλεκτρικά της μοντέλα της μεσαίας premium κατηγορίας.
Η νέα αυτή πλατφόρμα θα μπει στην παραγωγή το 2025 στο νέο εργοστάσιο της εταιρίας στην Ουγγαρία, και θα συνδυάζεται μόνο με ηλεκτρικά μοντέλα και όχι εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες.
Aυτό υποδηλώνει μια αλλαγή στην στρατηγική της BMW, καθώς πλέον σκοπεύει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα, και όχι αυτοκίνητα που θα έχουν πολλές εκδόσεις με διάφορα συστήματα κίνησης.
Ήδη από το Νοέμβριο στην έκθεση του Μονάχου, η BMW είχε ξεκαθαρίσει ότι η Neue Klasse θα αφορούσε μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Πλέον ξεκαθαρίζεται ότι θα εστιάσει στην μεσαία κατηγορία και δεν θα αφορά μικρότερα αυτοκίνητα.
Πάντως μετά την πρώτη της εμφάνιση στον διάδοχο της 3άρας, θα υπάρξουν παραλλαγές που θα εφοδιάσουν και άλλα μοντέλα της εταιρίας, σε ανώτερες αλλά και σε χαμηλότερες κατηγορίες.
Η στρατηγική της αποκλειστικά ηλεκτρικής πλατφόρμας κάνει πλέον ξεκάθαρους τους στόχους της BMW ως προς την ηλεκτροκίνηση, ενώ θα επιτρέψει και στα συμβατικά μοτέρ να συνεχίσουν να υπάρχουν στην γκάμα της για πολλά ακόμα χρόνια.
Στόχος της BMW είναι το 2025 να έχει πάνω από 2 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά, και το 2030 να έχει τις μισές πωλήσεις της σε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό