27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

H Audi εστιάζει στα υβριδικά και όχι στα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi αλλάζει τη στρατηγική της, καθώς η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα αποδεικνύεται πιο αργή από ό,τι αναμενόταν.

Παρόλο που η εταιρεία διατηρεί το στόχο της να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2033, θα ενισχύσει τις υβριδικές προσφορές της για να γεφυρώσει το κενό.

Τα νέα υβριδικά μοντέλα της Audi, συμπεριλαμβανομένου του Audi A5 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, θα διαθέτουν αναβαθμισμένους κινητήρες εσωτερικής καύσης και βελτιωμένα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πάνω από 100 χλμ. αυτονομία, χάρη στις μεγαλύτερες μπαταρίες.

Η επικαιροποιημένη στρατηγική της Audi αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση του κλάδου, καθώς εταιρείες όπως η Mercedes, η BMW και η Ford προσαρμόζουν επίσης τα σχέδιά τους για να ανταποκριθούν στους βραδύτερους ρυθμούς υιοθέτησης των EV.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Gernot Döllner, αναγνώρισε ότι ενώ η στροφή προς τα ηλεκτρικά προχωράει, μια μεταβατική φάση με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, PHEV και EV θα συνεχιστεί τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

Η νέα αρχιτεκτονική PPC που υποστηρίζει το A5 και άλλα επερχόμενα μοντέλα είναι σχεδιασμένη για να φιλοξενεί μελλοντικές επιλογές κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων πιθανών διαμορφώσεων τύπου range extender.

Παρά την εστίαση στα υβριδικά, ο Döllner παραμένει βέβαιος για τη μακροπρόθεσμη στροφή προς τα ηλεκτρικά, προβλέποντας ότι η πρώτη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων της Audi θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό