22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

H Aston Martin ‘πάντα ανοικτή’ για τον Φερστάπεν, δεν το αποκλείει ο Ολλανδός

Ειδήσεις Ελλάδα

Το “φλερτ” της Aston Martin F1 με τον Μαξ Φερστάπεν που αποκάλυψε τις τελευταίες μέρες το ιταλικό περιοδικό Autosprint επιβεβαιώθηκε εμμέσως και με τα λεγόμενα των δύο πλευρών στο περιθώριο του GP του Αζερμπαϊτζάν, από τον διευθυντή της ομάδας Μάικ Κρακ και τον ίδιο τον πρωταθλητή.

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Aston, μετά τη συμφωνία της με τον πιο επιτυχημένο σχεδιαστή της ιστορίας της F1 Άντριαν Νιούι, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στον Μαξ Φερστάπεν προκειμένου το 2026 να δημιουργήσει ένα φαντασμαγορικό δίδυμο οδηγών μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο.

Τις πληροφορίες αυτές κλήθηκαν να σχολιάσουν στο Μπακού τόσο ο διευθυντής της Aston Martin F1 Μάικ Κρακ, όσο και ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing. Παρότι ο Μαξ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Μίλτον Κινς μέχρι το τέλος του 2028, φέρεται να έχει συγκεκριμένους όρους στη συμφωνία που του επιτρέπουν να τη σπάσει.

Τόσο ο Κρακ όσο και ο Φερστάπεν, λοιπόν, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μελλοντικής τους συνεργασίας, και επανένωσης του πρωταθλητή με τον Άντριαν Νιούι και τη Honda το 2026 – αυτή τη φορά στο Σίλβερστοουν.

“Η πόρτα για τον Μαξ Φερστάπεν είναι πάντα ανοικτή, νομίζω, σε κάθε ομάδα” είπε ο Κρακ. “Νομίζω ότι [η πρόσληψη του Νιούι] θα κάνει τη διαφορά για όλους. Δεν είμαστε τα αουτσάιντερ όπως στο παρελθόν. Είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση, με τους συνεργάτες μας, και το ίδιο ισχύει για τους οδηγούς μας. Οπότε νομίζω ότι ανοίγει πολλές πόρτες για το μέλλον”.

Παράλληλα, σε ερώτηση που τέθηκε στον Φερστάπεν στο Μπακού αν πιστεύει ότι θα οδηγήσει ξανά ένα μονοθέσιο του Άντριαν Νιούι στο μέλλον, ο 25χρονος απάντησε: “Έχω άλλες έγνοιες αυτή τη στιγμή και δίνω μεγάλη προσοχή σε αυτές, οπότε αυτό είναι ίσως κάτι που θα πρέπει να σκεφτώ στο μέλλον, όχι τώρα.

Ο Άντριαν κι εγώ καταλαβαίνουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Του έστειλα και ένα μήνυμα μόλις βγήκε η είδηση [για την Aston Martin] αν και το ήξερα ότι αυτό ερχόταν. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον.

Είναι μια νέα πρόκληση για εκείνον, και πάντα έλεγα ότι θα ήθελα πολύ να είχε μείνει [στη Red Bull]. Αλλά μετά από ένα σημείο δεν μπορείς να αναστρέψεις αυτά τα πράγματα. Οπότε μετά χαίρεσαι που οι άνθρωποι αναζητούν νέες προκλήσεις. Ξέρω, επίσης, ότι ο Λόρενς [Στρολ] φυσικά πιέζει πολύ για να πετύχει η Aston Martin, οπότε είναι κατανοητό ότι ήθελε τον Άντριαν στο πλευρό του”, πρόσθεσε ο Μαξ.

Σε νέα ερώτηση αν θα ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τον Βρετανό, ο Ολλανδός είπε: “Έχω συνεργαστεί με τον Άντριαν και ξέρω πώς είναι σαν άνθρωπος, καθώς και τι μπορεί να κάνει. Όλοι θα ήθελαν να συνεργαστούν με τον Άντριαν, φαντάζομαι, κάποτε στην καριέρα τους. Οπότε, δυνητικά, ναι”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό