12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

H Apple χαλαρώνει σταδιακά τους όρους προμηθειών του App Store

Ειδήσεις Ελλάδα

H Apple αναμένεται να επιτρέψει σε Spotify και Netflix να αποφύγουν την προμήθεια 30% που χρεώνει μέσω App Store. Πολλοί σχολιάζουν ότι σταδιακά η Apple μειώνει τον έλεγχο που ασκεί στο App Store.

H Apple έχει κατηγορηθεί ότι χρεώνει υπερβολικά ποσά για την προμήθεια που παίρνει από το App Store και τις συναλλαγές που γίνονται μέσω των εφαρμογών που βρίσκονται εκεί. Η Apple έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από Αρχές χωρών, όπως η Ινδία για τις πολιτικές που εφαρμόζει, ενώ η δικαστική διαμάχη με την Epic Games έφερε προσφάτως στο προσκήνιο τα ζητήματα που προκύπτουν από την πολιτική χρεώσεων της Apple.

Η Νότια Κορέα πέρασε ένα νόμο που επιτρέπει στους δημιουργούς των εφαρμογών να παρακάμπτουν το σύστημα προμηθειών της Apple, ενώ η ίδια η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία στην Ιαπωνία και την Επιτροπή Εμπορίου εκεί, αναφορικά με τη δυνατότητα στους δημιουργούς των εφαρμογών να παραπέμπουν τους χρήστες τους σε desktop εφαρμογές για την ολοκλήρωση μίας εφαρμογής, παρακάμπτοντας έτσι την προμήθεια της Apple.

Τη δυνατότητα αυτή εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιήσουν συγκεκριμένες streaming εφαρμογές, όπως είναι το Spotify και το Netflix. To Spotify, μάλιστα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές της Apple για την πολιτική που ασκεί στο θέμα των προμηθειών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό