31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

H Apple φέρνει την νέα εφαρμογή Passwords με το iOS 18

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο επερχόμενο WWDC της Apple, εκτός από σειρά ανακοινώσεων σχετικά με το iOS 18, το Siri και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο οικοσύστημα της εταιρείας, περιμένουμε και μια νέα εφαρμογή.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman στο Bloomberg, ο τεχνολογικός γίγαντας ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα εσωτερική εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα που ονομάζεται Passwords. Αυτή έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης για πελάτες σε ιστότοπους και λογισμικό.

Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να ενσωματώνει τη νέα εφαρμογή στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS 15. Πηγές που γνωρίζουν το θέμα, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή το project δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αποκάλυψαν ότι το λογισμικό θα κάνει το ντεμπούτο του στις 10 Ιουνίου στο WWDC. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί κωδικούς πρόσβασης και να τους διαχειρίζεται με ασφάλεια.

Η επερχόμενη εφαρμογή θα αξιοποιήσει το iCloud Keychain, μια καθιερωμένη υπηρεσία της Apple γνωστή για το συγχρονισμό κωδικών πρόσβασης και στοιχείων λογαριασμού σε διάφορες συσκευές. Προς το παρόν, αυτή η λειτουργία είναι κρυμμένη στην εφαρμογή ρυθμίσεων ή στις επιφάνειες όταν οι χρήστες συνδέονται σε ιστότοπους.

Προς το παρόν, για να δείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και τους κωδικούς πρόσβασης, πρέπει να:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να πατήσετε Κωδικοί πρόσβασηςΧρησιμοποιήσετε το Face ID ή το Touch ID όταν σας ζητηθεί ή να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σαςΕπιλέξτε τον ιστότοπο ή την εφαρμογή για να δείτε τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό πρόσβασης

Με τη μετάβαση αυτής της δυνατότητας σε μια αυτόνομη εφαρμογή, η Apple στοχεύει να ενθαρρύνει περισσότερους χρήστες να υιοθετούν ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης, ενισχύοντας έτσι το απόρρητο και την ασφάλεια των συσκευών της.

Η εφαρμογή φέρεται να παρουσιάζει μια λίστα με τα στοιχεία σύνδεσης χρηστών κατηγοριοποιημένων σε διαφορετικές ενότητες, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών, δικτύων Wi-Fi και κωδικών πρόσβασης – μια αντικατάσταση κωδικού πρόσβασης που προωθείται από την Apple που χρησιμοποιεί Face ID και Touch ID. Παρόμοια με τους περισσότερους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, αυτά τα δεδομένα μπορούν να συμπληρωθούν αυτόματα όταν οι χρήστες συνδέονται σε ιστότοπους και εφαρμογές.

Επιπλέον, το λογισμικό λέγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το Vision Pro και τους υπολογιστές Windows, ενώ θα πρέπει επίσης να χειρίζεται κωδικούς επαλήθευσης και να λειτουργεί ως εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, όπως το Google Authenticator.

Με αυτήν τη νέα αυτόνομη εφαρμογή σε iOS 18, iPadOS 18 και macOS 15, οι κωδικοί πρόσβασης δεν θα κρύβονται πλέον στο μενού Ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασής τους, ενώ, εάν είναι πράγματι διαθέσιμο και για Windows, οι χρήστες πολλαπλών πλατφορμών θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστούν όλους τους λογαριασμούς τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό