26.9 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

H Apple πούλησε τις περισσότερες συσκευές μέσα στην περίοδο των εορτών του 2020

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Θάνου Παλάγκα

Η Trendforce δημοσίευσε τις αναλύσεις και προβλέψεις τριμήνου για την αγορά των smartphones. Σύμφωνα με την ανάλυση η Apple πούλησε 77,6 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στο Q4 2020, και έτσι έγινε ο νούμερο ένα κατασκευαστής, μπροστά από την Samsung.

Η Oppo και η Xiaomi κατέλαβαν τις επόμενες δύο θέσεις και η Huawei στην πέμπτη και η Vivo στην έκτη. Για την περίοδο Οκτ – Δεκ 2020, πουλήθηκαν 364 εκατομμύρια κομμάτια, με τους πρώτους έξι να παίρνουν το 84% της συνολικής αγοράς, δηλαδή 307 εκατομμύρια. Προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι μείωση γύρω στο 6% σε βάση τριμήνου, αλλά 25% περισσότερο από την ίδια περίοδο πέρσι.

Η Apple είχε μια πολύ περίοδο γιορτών, χάρη στις συσκευές 5G και υιοθετώντας μια πιο «επιθετική τιμολογιακή πολιτική», είπε η Trendforce. Από όλες τις συσκευές που πούλησε, το 90% ήταν από την τελευταία σειρά iPhone 12, και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η τάση θα συνεχιστεί και μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει πουλήσει περίπου 54 εκ. κινητά.

Η Samsung είδε μια πτώση το τέταρτο τρίμηνο του 2020, στα 67 εκ κομμάτια, με πωλήσεις συγκεντρωμένες σε αυτό το τρίμηνο, λόγω της καθυστερημένης κυκλοφορίας της σειράς 12 της Apple. Όμως, η Κορεάτικη εταιρία λογικά θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη θέση για το Q1 2021, χάρη στην σειρά S21, που θα φέρει συνολικές πωλήσεις κοντά στα 62 εκατομμύρια.

Οι Oppo, Xiaomi και Vivo είναι οι εταιρίες που επωφελήθηκαν περισσότερο από τις δυσκολίες της Huawei. Αυτές οι εταιρίες με αντίστοιχες πωλήσεις 50 εκ., 47 εκ. και 31,5 εκ. κατά τη διάρκεια του Q4 2020, αναμένονται να κρατήσουν μια πιο επιθετική στάση στο μέλλον, όμως οι ελλείψεις σε εξαρτήματα σε όλη τη βιομηχανία, θα το κάνει μάλλον δύσκολο το να πετύχουν μεγάλα νούμερα.

Μιλώντας για την Huawei, η εταιρία είχε 34,5 εκ. πωλήσεις, 21% πτώση δηλαδή στο τρίμηνο. Οι προβλέψεις λένε ότι θα πάει ακόμα χειρότερα, καθώς οι ελλείψεις σε εξαρτήματα γίνονται χειρότερες, εκτός εαν βρει κάποιον τρόπο να προμηθευτεί υλικά και να καταφέρει να βγει από τη δύσκολη θέση που την έχει φέρει ο εμπορικός πόλεμος Κίνας – ΗΠΑ.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό