16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H Apple ανακάμπτει στην κινέζικη αγορά smartphones “απουσιάς” Huawei

Ειδήσεις Ελλάδα

Αλλαγές έχουμε στην ηγεσία της αγοράς smartphones στην Κίνα, με την Vivo να κόβει το νήμα και την Apple να ανακάμπτει. Η Huawei, που ήταν ο κυρίαρχος μέχρι σήμερα, έχει πλέον βρεθεί στην τρίτη θέση, σύμφωνα με την Canalys.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της αγοράς στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, είχαν αποσταλεί 92.4 εκατομμύρια smartphones, με την Vivo και την Oppo να κατακτούν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. H Huawei είναι στην τρίτη θέση από την άποψη του μεριδίου αγοράς, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με την Xiaomi και μετά την Apple.

Εκείνο το στοιχείο που αξίζει να σημειώσει κανείς είναι ότι όλοι οι κατασκευαστές εκτός από τη Huawei είδαν τα μερίδια της αγοράς τους να ανεβαίνουν, με την Apple να ανακάμπτει μετά την παρουσίαση του iPhone 12, το οποίο και φάνηκε να έχει συνολικά την ευρεία αποδοχή των Κινέζων καταναλωτών.

Από την άλλη μεριά, η Huawei είδε το μερίδιο αγοράς της να πέφτει από το κυρίαρχο 41% σε ένα ποσοστό της τάξης του 16%, μέσα σε 12 μήνες. Δεν είχε μεγάλη απώλεια εσόδων, κυρίως λόγω περικοπών κόστους και εξοικονόμηση πόρων, με κινήσεις όπως η πώληση της Honor.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό