16.7 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

H Alfa Romeo θα μείνει πιστή στους συμβατικούς κινητήρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Alfa Romeo φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να προσφέρει επιλογές κινητήρων εσωτερικής καύσης για τις επόμενες γενιές των μοντέλων Giulia και Stelvio, παρά τα προηγούμενα σχέδια για πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2027.

Ο Jean-Philippe Imparato, ο απερχόμενος CEO της Alfa, πρότεινε ότι η μελλοντική γκάμα κινητήρων της μάρκας θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτη ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών.

Τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου ανέφερε ότι η νέα ηγεσία της Alfa Romeo υπό τον Santo Ficili θα μπορούσε να δώσει προτεραιότητα σε ένα μείγμα κινητήριων μονάδων αντί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά οχήματα.

Η απόφαση να διατηρηθούν δυνητικά επιλογές κινητήρων βενζίνης καθίσταται δυνατή χάρη στην πλατφόρμα STLA Large, η οποία υποστηρίζει τόσο τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία όσο και τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αυτή η πλατφόρμα χρησιμοποιείται ήδη για μοντέλα όπως το νέο Dodge Charger και θα στηρίξει την επόμενη γενιά των Stelvio και Giulia, που θα κυκλοφορήσουν το 2025 και το 2026, αντίστοιχα.

Η κίνηση να διατηρηθούν οι επιλογές συμβατικών κινητήρων ευθυγραμμίζεται με τις ευρύτερες τάσεις της βιομηχανίας, καθώς πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πρόσφατα μειώσει ή αναθεωρήσει τους φιλόδοξους στόχους τους μόνο για EV.

Αυτή η επανεξέταση οφείλεται εν μέρει στη ζήτηση της αγοράς και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις σχετικά με την προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2035 απαγόρευση των νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και diesel.

Αυτή η πιθανή αλλαγή για την Alfa Romeo αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη ευελιξία εντός της Stellantis, καθώς αρκετές από τις μάρκες της -συμπεριλαμβανομένων των Dodge, Chrysler και Maserati- αναπτύσσουν επίσης νέα μοντέλα που βασίζονται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα STLA Large.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό