22.3 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

H Alberta Ferretti αποσύρεται από τη μόδα και εμείς αποχαιρετάμε μία μεγάλη κυρία του Made in Italy

Ειδήσεις Ελλάδα

Άλλη μία μεγάλη αποχώρσηση και μία θέση creative director που περιμένει τον αντικαστάτη της.

Μόλις πριν λίγες μέρες στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου είδαμε την SS25 collection της Alberta Ferretti. Ένα show με τη δική της γνωστή elegant αισθητική για μία γυναίκα με σύγχρονη δυναμική και κλασική γκαρνταρόμπα, η οποία θα εντάξει τα latest trends στο ντύσιμό της μόνο όπως και αν εκείνη το θέλει. Και κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανεί και την ίδια την Alberta Ferretti, που σήμερα ανακοίνωσε την απόφαση της να αποσυρθεί από τον κόσμο της μόδας και να αφήσει τη θέση της ως creative director στον οίκο που η ίδια ίδρυσε πίσω στο μακρινό 1976. Η δεκαετία του 90′ ήταν όμως αυτή που την οδήγησε στην κορυφή και έκανε το δικό της Made in Italy style και έξω από τα στενά όρια της χώρας της.

Αντίο μαύρη shopper -Η καφέ τσάντα είναι η τάση που θα την αντικαταστήσει

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι εκείνη την εποχή ο κόσμος της μόδας ήταν μία ξεκάθαρα ανδροκρατούμενη ζώνη με ελάχιστες γυναίκες να βρίσκονται σε θέσεις creative director, πόσο μάλλον να έχουν δημιουργήσει έναν οίκο που έφερε το όνομά τους. Αυτό είναι το ζήτημα, ότι ακόμα και σήμερα, πάνω από πενήντα χρόνια αργότερα, κάνουμε τις ίδιες ακριβώς συζητήσεις και μετράμε στα δάχτυλα του ενός χεριού τις γυναίκες designers που κατέχουν αντίστοιχες θέσεις. Και καθώς η Alberta Ferretti αποσύρεται εμείς «θρηνούμε» άλλη μια ισχυρή κυρία που άλλαξε τον τρόπο που ντυνόμαστε.

SS25 catwalk looks:

H Alberta Ferretti αποσύρεται από τον κόσμο της μόδας.

Η είδηση έγινε γνωστή πριν λίγες ώρες και συνοδεύτηκε από μία αναλυτική ανακοίνωση με κάποιες δηλώσεις της ίδιας της δημιουργού, που μοιάζουν με αποχαιρετιστήριο γράμμα.

https://www.instagram.com/p/DASinmrNMl-/

«Ήταν το 1981 όταν μια νεαρή γυναίκα με πολλά όνειρα και πάθη έφερε τη συλλογή της στην πασαρέλα για πρώτη φορά. Θυμάμαι εκείνες τις στιγμές σαν να ήταν χθες. Η Alberta εκείνης της μέρας είναι από πολλές απόψεις η Alberta του σήμερα, ακόμα κι αν στο μεταξύ μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση έχει γίνει μια εταιρεία με 1.500 υπαλλήλους. Ήρθε η ώρα να κάνω χώρο για ένα νέο κεφάλαιο στον οίκο, μια νέα αφήγηση. Ήταν μια δύσκολη, περίπλοκη, αλλά πολύ στοχαστική επιλογή. Αλλά σήμερα, με γαλήνη και επίγνωση, σας ενημερώνω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τη θέση του creative director στον οίκο που ίδρυσα, ο οποίος φέρει και θα συνεχίσει να φέρει το όνομά μου».

«Είχα το απίστευτο προνόμιο να διαμορφώσω τα όνειρά μου, να τα πραγματοποιήσω. Και σε αυτό το ταξίδι, να συναντώ και συνεργάζομαι με θρύλους, με επαγγελματίες που έγιναν και φίλοι και με βοήθησαν να εξελιχθώ. Peter Lindbergh, Steven Meisel, Franca Sozzani, Paolo Roversi…χωρίς εσάς, κόσμος μου δεν θα ήταν ποτέ ο ίδιος. Πόσα πράγματα έχω μάθει, πόση ενέργεια έχω επενδύσει σε αυτή τη δουλειά και πόσαεπιτεύγματα είχα την τύχη να φτάσω. Από την Cattolica στην Κίνα, από το Hollywood στο Ιαπωνία…Φανταστικά μέρη σε ένα ταξίδι που φάνταζε αδιανόητο, αλλά έγινε πραγματικότητα. Αυτή την πολύ ιδιαίτερη μέρα, πρέπει να ευχαριστήσω τον αδελφό μου Massimo, μια συνεχή παρουσία στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή, και σε όλους όσους συνέβαλαν τα τελευταία χρόνια στο να γίνει η Alberta Ferretti ένα κορυφαίο brand ανά τον κόσμο».

Denim on denim: Η Βίκυ Καγιά συνδύασε δύο διαφορετικά χρώματα τζιν σε ένα look

«Κάποιοι θα σκέφτονται ότι τώρα θα αφοσιωθώ στην ξεκούρασ, αλλά μάλλον δεν με ξέρουν καλά. Με ενθουσιασμό θα συνεχίσω να εκπληρώνω τα καθήκοντα του ρόλου μου ως Αντιπρόεδρος του Aeffe Group, και παράλληλα θα αφοσιωθώ στα μεγάλα μου πάθη, συμπεριλαμβανομένης της τέχνης. Σύντομα θα ανακοινώσω το όνομα του ατόμου, που επιλέξαμε να συνεχίσει να γράφει την ιστορία της Alberta Ferretti, που θα βρίσκει πάντα σε μένα υποστήριξη». Με αυτά τα λόγια την αποχαιρετούμε και εμείς στα 74 της χρόνια και αναμένουμε την ανακοίνωση του αντικαταστάτη της, ελπίζοντας ότι θα συνεχίζει την παράδοση της γυναικείας ηγεσίας στον οίκο.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό