24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H Τoyota δεν προλαβαίνει τη ζήτηση για το «αρχαίο» Land Cruiser 70

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι στην παραγωγή από το 1984 και μετά από 38 ολόκληρα χρόνια η εταιρία διακόπτει προσωρινά την παραγωγή του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην μεγάλη ζήτηση.
Ο λόγος για το παλιό Toyota Land Cruiser 70 το οποίο αρνείται πεισματικά να πεθάνει. Και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε κάποιες αγορές όπως της Αυστραλίας που η Toyota έχει πρόβλημα.
Στην αδυναμία να ανταποκριθεί στην ζήτηση συμβάλλει και το γεγονός της έλλειψης ανταλλακτικών και κρίσιμων μηχανικών τμημάτων. Πάντως η ζήτηση στην Αυστραλία παραμένει σε ιστορικά υψηλά.
Τον Απρίλιο η εταιρία είχε προχωρήσει σε κάποιες μικρές αλλαγές ώστε το Land Cruiser 70 να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα πιο σύγχρονα τεστ πρόσκρουσης. Αυτή την εποχή παράγεται στην Ιαπωνία και -προφανώς- είναι ένα από τα πιο κερδοφόρα μοντέλα της εταιρίας.

Το συγκεκριμένο Land Cruiser κινείται από έναν V8 diesel με 205 άλογα και 430 Nm ροπή. Η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου πέντε σχέσεων.
Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές είναι ότι ο κινητήρας αλλά και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη είναι “αθάνατα”, έστω και αν η κατανάλωση καυσίμου είναι προφανώς αρκετά υψηλή για τα πιο σύγχρονα δεδομένα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό