24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

H πρώτη συνάντηση Ουίλιαμ και Χάρι μετά από καιρό – Τι λένε όσοι τους είδαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι παρευρέθηκαν στην κηδεία του θείου τους Λόρδο Fellowes, την Τετάρτη 28/8.

ΟΙ δυο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά στο ίδιο δωμάτιο φέτος, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρήξης τους.

Πηγές κοντά στον Χάρι είχαν αναφέρει ότι δεν θα παρευρισκόταν στην τελετή στο Snettisham, Norfolk, για τον θείο του Λόρδο Fellowes – επικαλούμενες τις ανησυχίες του για την ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όμως, ο Χάρι έκανε ένα ταξίδι «αστραπή» από τo Λος Άντζελες για να παρευρεθεί στη λειτουργία.

Παρά τις ελπίδες για την αναθέρμανση των σχέσεων τους, οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι τα αδέλφια φαινόταν να «κρατούν αποστάσεις», δεν μιλούσαν μεταξύ τους και «κάθισαν χωριστά στο πίσω μέρος της εκκλησίας της Αγίας Μαρίας όπου έφτασαν πολύ διακριτικά».

Ο Λόρδος Fellowes, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα, ήταν παντρεμένος με τη Λαίδη Τζέιν Σπένσερ, αδερφή της Νταϊάνας της μητέρας του Χάρι και του Ουίλιαμ, η οποία ήταν η ιδιωτική γραμματέας της αείμνηστης Βασίλισσας.

Οι σχέσεις των δύο αδελφών σε αυτή το το ψυχρό reunion έχουν αναμφίβολα, επιδεινωθεί λόγω της ανακοίνωσης των εκδοτών του Χάρι αυτή την εβδομάδα, ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει η χαρτόδετη έκδοση των «βιτριολικών» απομνημονευμάτων του πρίγκιπα, Spare.

Η επανέκδοση του Spare, τον Οκτώβριο, θα αναζωπυρώσει επίσης τις αξιώσεις του πρίγκιπα κατά της «εν διαστάσει» οικογένειάς του, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ του έσπρωξε το κεφάλι σε ένα μπολ σκύλου το οποίο και έσπασε, κατά τη διάρκεια ενός εκρηκτικού καβγά.

Ερωτήματα είχαν τεθεί για το αν ο Χάρι θα ενημέρωνε τη χαρτόδετη έκδοση με ένα νέο κεφάλαιο – υπό το πρίσμα της διάγνωσης καρκίνου του Βασιλιά και των συνεχιζόμενων οικογενειακών εντάσεων – τους τελευταίους 12 μήνες.

Αλλά το γεγονός ότι επέλεξε να μην προσθέσει στις αποκαλύψεις μπορεί να θεωρηθεί από ορισμένους ως μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι οικογενειακές σχέσεις.

Η τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκαν μαζί ήταν για τη στέψη του βασιλιά – πριν από περισσότερο ένα χρόνο.

Ωστόσο, κάθονταν χωριστά και δεν φωτογραφήθηκαν μεταξύ τους. Πριν από αυτό, είχαν φωτογραφηθεί για τελευταία φορά μαζί στην κηδεία της βασίλισσας το 2022.

Οι μαρτυρίες των ντόπιων

Όπως ανέφεραν κάποιοι ντόπιοι στην περιοχή στην εφημερίδα Sun: «Δεν ήξερα ότι ήταν εκεί. Έφτασαν πολύ διακριτικά ».

Ένας άλλος ανέφερε: «Ο Γουίλιαμ και ο Χάρι ήταν και οι δύο εκεί, αλλά δεν τους είδαμε ποτέ να μιλάνε μεταξύ τους και κρατούσαν αποστάσεις».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Δούκας του Σάσεξ δεν θα πετάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την κηδεία του θείου του λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια του, καθώς έχασε έναν νομικό αγώνα για να διατηρήσει τη βασιλική του προστασία μετά την αποχώρησή του από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δούκας πιστεύεται ότι πέταξε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 27 Αυγούστου.

Οι σχέσεις Ουίλιαμ και Χάρι

Τα δύο αδέρφια μόλις και μετά βίας έχουν μιλήσει μεταξύ τους από τότε που ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις ΗΠΑ και εγκατέλειψαν τα βασιλικά καθήκοντα.

Το ρήγμα επιδεινώθηκε από τη δημοσίευση των απομνημονευμάτων του Χάρι, Spare, τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, που απηύθυνε κατηγορίες κατά της οικογένειάς του.

Ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι ο Γουίλιαμ, 42 ετών, χαρακτήρισε τη Μέγκαν «δύσκολη», «αγενή» και «τριβή», και μάλιστα τον κατηγόρησε ότι τον έσπρωξε σε ένα μπολ σκύλου.

Ο Δούκας επισκέφθηκε τελευταία φορά το Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάιο για να παρακολουθήσει μια λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου για τα δέκα χρόνια των Αγώνων Invictus, της αθλητικής εκδήλωσης που βοήθησε να ξεκινήσει για τους τραυματισμένους στρατιώτες.

Προηγουμένως επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο για να δει τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ’, αφού αποκάλυψε τη συνεχιζόμενη μάχη του με μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου.

Ωστόσο, δεν επισκέφτηκε τον πατέρα του όσο βρισκόταν στο Λονδίνο – παρά το γεγονός ότι ήταν σε απόσταση αναπνοής από τις βασιλικές κατοικίες της πρωτεύουσας.

Από τότε, ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ξεκίνησαν δύο ψευδοβασιλικές περιοδείες, επισκέφθηκαν τη Νιγηρία τον Μάιο και την Κολομβία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο νεότερος αδερφός επικοινώνησε επίσης με τον Γουίλιαμ μετά τη διάγνωση καρκίνου σοκ της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θεωρήθηκε ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα της Ουαλίας «ιδιωτικά».

Υποστηρίχθηκε επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έμαθαν για την κατάσταση της Κέιτ μόνο την ίδια στιγμή που ο κόσμος άκουσε τα νέα.

Πηγές είπαν στη New York Post ότι το ζευγάρι δεν είχε «καμία ιδέα» για την ασθένεια της Κέιτ.

Ώρες μετά την είδηση, το ζευγάρι δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση ευχόμενη στην πριγκίπισσα της Ουαλίας και την οικογένειά της «υγεία και θεραπεία».

Το ζευγάρι είπε ότι ήλπιζε ότι η Κέιτ και η οικογένειά της «θα μπορούσαν να το κάνουν ιδιωτικά και ειρηνικά».

πηγή: Daily Mail

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό