Home Αθλητικά H Πανδημία στέρησε κι άλλους τίτλους όμως η σεζόν ήταν πετυχημένη για...

H Πανδημία στέρησε κι άλλους τίτλους όμως η σεζόν ήταν πετυχημένη για την Ερασιτεχνική ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αγωνιστική περίοδος 2019-20 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στα περισσότερα σπορ από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες. Πρόκειται για μία σεζόν που θα μείνει… αξέχαστη σε αθλητές και φιλάθλους, καθώς διακόπηκε από την πανδημία COVID-19 και άφησε στη μέση τις περισσότερες διοργανώσεις.

Φυσικά, υπάρχουν σπορ που ακόμα δεν ολοκληρώθηκαν στη χώρα μας, όπως για παράδειγμα το Ποδόσφαιρο, που σε μία εβδομάδα θα επανεκκινήσει με την ΑΕΚ να αγωνίζεται στα πλέι οφ. Όμοια η κατάσταση και στο πόλο, όπου οι Άνδρες και οι Γυναίκες της “Ένωσης” αναμένουν ακόμα ενημέρωση για την έκβαση των Πρωταθλημάτων της Α2 και της Β’ Εθνικής Κατηγορίας αντίστοιχα. Ήδη οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται σε τροχιά ανόδου και στις δύο περιπτώσεις και απομένουν οι αποφάσεις της ΚΟΕ για το πώς θα καταλήξουν.

Ας δούμε όμως συνολικά το πόσο επιτυχημένη είναι η σεζόν για την ΑΕΚ, ακόμα κι αν δεν πρόλαβε να πετύχει όσα θα ήθελε σε όλα τα σπορ!

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας για πρώτη φορά ύστερα από 7 χρόνια. Επιστέγασμα της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2016 από τον Πρόεδρο Α.Αλεξίου και τον Αντιπρόεδρο Σ. Παπασταμάτη με σκληρή καθημερινή δουλειά για το restart, από τους ίδιους αλλά και από τους Ηλία Χάτσικα και Στάθη Παπαχαρτοφίλη στο διοικητικό κομμάτι. Πλέον, μετά από 4 χρόνια, η ομάδα κατευθυνόμενη από τον Δημήτρη Δημητρούλια και τους βοηθούς του Αλέξη Αλβανό και Δημήτρη Καφφάτο, απέδειξε ότι ήταν η καλύτερη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μάλιστα, η ΑΕΚ μπορεί δικαίως να αισθάνεται και αδικημένη, καθώς δεν κατάφερε να φτάσει στον τίτλο όπως ήθελε, δηλαδή σημειώνοντας 7 νίκες επί του βασικού της αντιπάλου, ΟΣΦΠ/Ομίλου Ξυνή, αλλά και γιατί άλλα δύο τρόπαια που διεκδικούσε με μεγάλες αξιώσεις διακόπηκαν.

Ο λόγος για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου οι “κιτρινόμαυροι” προκρίθηκαν στον τελικό αφήνοντας εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας και τον ΟΣΦΠ/Όμιλο Ξυνή με νίκες εντός και εκτός έδρας, και για το Challenge Cup, όπου έφτασαν έως τα προημιτελικά!

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ΑΕΚ πέτυχε το στόχο της ανόδου στη Volleyleague, αφήνοντας μια για πάντα τα “πέτρινα” χρόνια. Η επιμονή των Αλέξη Αλεξίου και Λευτέρη Αρχόντη και η συνεχής συμβολή συμβολή του ακούραστου Νίκου Παναγιωτίδη για τη δημιουργία ενός υγιούς τμήματος, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, μετά από δύο χρόνια επένδυσης.

Οι “κιτρινόμαυρες” με τον κόουτς Γιώργο Μπακοδήμο στον πάγκο και βοηθό του τον Παναγιώτη Τσότρα, όχι μόνο επέστρεψαν στην κορυφαία κατηγορία, αλλά το πέτυχαν και εμφατικά ως Πρωταθλήτριες. Μέχρι τη διακοπή του Πρωταθλήματος της Pre League, λόγω της πανδημίας, η ΑΕΚ απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής, έχοντας απόσταση ασφαλείας 5 βαθμών από τη 2η θέση. Οι “κιτρινόμαυρες” αποτελούσαν την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας, γεγονός που αποδέχθηκαν μάλιστα ΟΛΕΣ οι ομάδες της Pre League στην τηλεδιάσκεψη που έγινε για τη συνέχιση ή μη της διοργάνωσης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Το μυστικό της επιτυχίας και του κτισίματος της αυτοκρατορίας της ΑΕΚ στο φούτσαλ, ήταν η ένταξη του τμήματος στην κεντρική διοίκηση της Μάνας ΑΕΚ και η λειτουργία του υπό την αιγίδα της ΠΑΕ. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τους Α. Αλεξίου και Κώστα Μαρινάκη και με τη συμβολή σπουδαίων στελεχών, τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος! Η ομάδα του Γιάννη Ζιάβα τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος. Σε εκείνο το σημείο βρήκε η πανδημία τη διοργάνωση, με την ΠΕΠΠΣ να αποφασίζει τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και με ανάδειξη πρωταθλητή της 1ης ομάδας της βαθμολογίας.

Φυσικά, στο στρατόπεδο του “Δικεφάλου” άπαντες αισθάνονται… “σκασμένοι”, καθώς έχοντας στεφθεί ήδη Υπερκυπελλούχοι Ελλάδος το Σεπτέμβριο, έχασαν την τεράστια ευκαιρία να κατακτήσουν 4 (!) τίτλους σε 9 ημερολογιακούς μήνες. Στο Κύπελλο η ΑΕΚ είχε ήδη προκριθεί στα προημιτελικά, ενώ μετά το πέρας του Πρωταθλήματος θα διεξαγόταν και το League Cup, μια νέα διοργάνωση όπου η “Ένωση” θα μπορούσε να κατακτήσει.

Έτσι, η σεζόν για την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου σάλας έγραψε 2/4, ενώ κάλλιστα μπορούσε να γράψει 4/4.

Αξίζει να σημειωθεί και η θετική παρθενική ευρωπαϊκή παρουσία της ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League, σε Προκριματικό Όμιλο που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Το σημαντικότερο επιτυχημένο δείγμα του μοντέλου λειτουργίας υπό κεντρική διαχείριση αποτελεί το τμήμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με ορθολογικό και έγκαιρο προγραμματισμό και σχεδιασμό από τη Διοίκηση και τον έφορο Νίκο Αλευρομάγειρα, οι ομάδες Πινγκ Πονγκ Ανδρών και Γυναικών, πέτυχαν την κορυφαία επιτυχία που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα το τμήμα. Άνδρες και Γυναίκες όχι μόνο πέτυχαν τους στόχους τους, αλλά τους πέτυχαν αήττητοι.

Υπό την καθοδήγηση του Στέφανου Κορώνη, οι Άνδρες στέφθηκαν για δεύτερη διαδοχική φορά Πρωταθλητές Ελλάδος και μάλιστα αήττητοι, ενώ οι Γυναίκες ανέβηκαν αήττητες στην κορυφαία κατηγορία της χώρας για πρώτη φορά στην Ιστορία τους.

Αναμφίβολα πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές επιτυχίες που αποδεικνύουν την αλλαγή επιπέδου που συντελείται τα τελευταία χρόνια και στη Μάνα ΑΕΚ.

ΡΑΓΚΜΠΙ ΛΙΓΚ

Η ομάδα ράγκμπι λιγκ της ΑΕΚ από φέτος αγωνιζόταν στην Rugby League Association. Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν ξεκινήσει με το απόλυτο των νικών στον όμιλό τους, επιτυγχάνοντας 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ο “Δικέφαλος”, δυστυχώς, έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει άλλο ένα τρόπαιο, μιας και το Πρωτάθλημα ράγκμπι λιγκ αναβλήθηκε και αυτό. Η ομάδα του Νίκου Χατζηνικολάου, πρέπει να αναμένει την ερχόμενη σεζόν…

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Το τμήμα Ξιφασκίας της ΑΕΚ αποτελεί το κορυφαίο της χώρας και ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης. Πλέον η μακρόχρονη προσπάθεια του ιδρυτή και οραματιστή του τμήματος Κώστα Ποτού, ενισχυμένη από τις παροχές της κεντρικής διαχείρισης και με την αδιάκοπη συνεργασία του τμήματος και του εφόρου με τον Πρόεδρο προσωπικά, αλλά και με άλλα στελέχη της Διοίκησης, διατηρεί τη δυναστεία της ΑΕΚ στην κορυφή και αυξάνει τις επιτυχίες. Η “Ένωση” κατέκτησε και πάλι ότι βρήκε στο… διάβα της στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και όλοι είχαν κυκλώσει στο ημερολόγιο το διήμερο 04-05/04, όταν και θα διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών.

Η ομάδα ήταν και πάλι το φαβορί και στις δύο διοργανώσεις για να κατακτήσει άλλα δύο Πρωταθλήματα, όμως η διοργάνωση αναβλήθηκε. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν θα οριστεί εκ νέου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Ως ένα από τα τμήματα που επλήγησαν περισσότερο από τον κορονοϊό μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό της Ποδηλασίας. Η ΑΕΚ αφού σημείωσε τρομερές επιτυχίες μέσα στο 2019 ανεβαίνοντας στην 15η θέση της Γενικής Βαθμολογίας μέχρι και το Μάρτιο πέτυχε να μπει στην 4άδα των κορυφαίων σωματείων της χώρας! Η κατάκτηση του ατομικού Πρωταθλήματος Cyclo Cross από τον Χάρη Καστραντά, αλλά και τα δεκάδες μετάλλια που κατακτούσαν οι μικροί μας αθλητές κάθε Σαββατοκύριακο, χάρισαν πολύτιμους βαθμούς, ενώ έδειξαν και τη… φόρμα στην οποία βρίσκονταν οι “κιτρινόμαυροι”. Δυστυχώς, η πανδημία διέκοψε τις διοργανώσεις και έκοψε και τη φόρα των Ποδηλατών μας.

ΣΤΙΒΟΣ

Το τμήμα Στίβου της ΑΕΚ έκανε άλματα ανόδου μέσα στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το “κιτρινόμαυρο” τμήμα από το καλοκαίρι ενισχύθηκε μεταγραφικά, ενώ μέσα στη σεζόν, οι αθλητές της “Ένωσης” προκρίθηκαν σε πολλές διοργανώσεις, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία. Πλέον, μετά τη διακοπή που επιβλήθηκε, αναμένεται ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ για τη συνέχιση ή μη των υπόλοιπων διοργανώσεων.

ΣΚΑΚΙ

Το Σκάκι της ΑΕΚ επέστρεψε δυναμικά στο χώρο μέσα στο χειμώνα. Η διοίκηση της ΑΕΚ όχι μόνο επαναδραστηριοποίησε το τμήμα, αλλά παράλληλα δημιούργησε και μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα Εντευκτηρίου για το αγωνιστικό τμήμα, αλλά και τις Ακαδημίες. Πρόκειται για ένα στολίδι, όπως τονίζουν και αντίπαλες ομάδες.

Στο ίδιο πλαίσιο δημιουργήθηκε και η αγωνιστική ομάδα, που κατάφερε με 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία Αττικής. Ωστόσο, η… στέψη καθυστερεί, μιας και απομένει ένας ακόμα αγώνας που αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά, μόλις επανέλθουν όλα σε καλύτερη κατάσταση. Έτσι, η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει το στόχο της όπως ακριβώς επιθυμεί.

ESPORTS

Η ομάδα FIFA 11vs11 της ΑΕΚ, κατέκτησε μέσα στη σεζόν το πρώτο της Πρωτάθλημα, που αποτελεί και τον πρώτο τίτλο στα eSports για το Σύλλογο. Η διοίκηση της ΑΕΚ επένδυσε σε ακόμα ένα σπορ και πέτυχε να κατακτήσει και τίτλο, ενώ έφτασε και έως τους “16” του Champions League.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η πανδημία δε διέκοψε μόνο διοργανώσεις που ήδη είχαν ξεκινήσει, αλλά ανέβαλε και άλλες που θα ξεκινούσαν αργότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρωτάθλημα Ελλάδος Ποδοσφαίρου Σάλας Γυναικών.

Η εστεμμένη από την περσινή σεζόν ΑΕΚ, ήταν δεδομένο ότι θα κατέβαινε και πάλι ως απόλυτο φαβορί (πέρσι κατέκτησε τον τίτλο μόνο με νίκες). Όμως, η πανδημία της ανέτρεψε τα σχέδια, χάνοντας άλλο ένα τρόπαιο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ΑΕΚ πέτυχε τους στόχους της σε όλα τα σπορ, ενώ λόγω της πανδημίας δεν κατάφερε να κατακτήσει κι άλλα τρόπαια. Πλέον, αναμένοντας βέβαια και τις αποφάσεις για το πόλο ανδρών και το πόλο γυναικών, οι άνθρωποι του Συλλόγου σχεδιάζουν ήδη την επόμενη μέρα με στόχο ακόμα περισσότερες επιτυχίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version