20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

H πανέμορφη Ferrari 275 GTB βρίσκεται μεν στη σκιά της 250 GTO αλλά έχει τη δική της ιδιαίτερη αξία

Ειδήσεις Ελλάδα

H 250 GTO είναι χωρίς καμίας αμφιβολία η super star των κλασικών Ferrari. Γενικά αλλά και ειδικά αυτών που έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του ’60. Μια δεκαετία που ήταν ιδιαίτερα δημιουργική για την πλέον διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη, με μοντέλα που κοσμούν την ιστορία της.

Μοντέλα σαν την 275 GTB των φωτογραφιών μας, που πέρα από πολύ όμορφη ήταν και ιδιαίτερα εξελιγμένη για τα δεδομένα της εποχής. Με ανεξάρτητη ανάρτηση και στους δύο άξονες, με δισκόφρενα και ζάντες μαγνησίου 14 ιντσών.

Ο κινητήρας της ήταν ένας V12 3.300 κυβικών με την επωνυμία Colombo, με 2 ή και με 4 επικεφαλής εκκεντροφόρους και με τροφοδοσία από 3 καρμπυρατέρ Weber 40 DCN, και απόδοση 280 ίππων.

Όπως όμως συνηθιζόταν τότε υπήρχαν διάφορες παραλλαγές του βασικού μοντέλου, που κατασκευάζονταν σε λίγες μονάδες. Μια από αυτές είναι και η συγκεκριμένη 275 GTB -μια από τις 60 συνολικά- ο κινητήρας της οποίας έχει 6 καρμπυρατέρ Weber.

Οι συγκεκριμένες 275 GTB, οι οποίες ήταν και πιο δυνατές, προορίζονταν κατά κύριο λόγο για αγώνες, ενώ οι εκδόσεις δρόμου προορίζονταν για τους καλούς πελάτες και τους φίλους του Enzo Ferrari. Σαν τον κόμη Vittorio Zanon di Valgiurata, πρώην πρόεδρο του Automotoclub Storico της Ιταλίας, που ήταν και ο πρώτος ιδιοκτήτης αυτής της εξαιρετικής 275 GTB 6C. Η οποία αναμένεται να πουληθεί από την Girardo & Co έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό