22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H νέα BMW M2 διαθέσιμη και με το xDrive σύστημα τετρακίνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς την επόμενη γενιά M2, η οποία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς τα επίσημα αποκαλυπτήρια της είναι προγραμματισμένα να γίνουν τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Το μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει πριν τον Απρίλιο του 2023 και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι θα μοιράζεται τον κινητήρα και τα φρένα του με την M4. Φαίνεται, όμως, ότι θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία που θα δανειστεί από τη μεγαλύτερη σπορ “αδερφή”, και αυτό δεν είναι άλλο από το xDrive σύστημα τετρακίνησης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια πιθανή τετρακίνητη M2, με τις πληροφορίες να προέρχονται από ένα τεχνικό έγγραφο της BMW που διέρρευσε. Το σύστημα xDrive θα είναι πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιεί η M4 Coupe xDrive, και η M2 xDrive θα προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση και περαιτέρω βελτιωμένη δυναμικά στοιχεία κατά την οδήγηση.
Το έγγραφο που διέρρευσε εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος τετρακίνησης της BMW και αναφέρει ότι η μέγιστη ροπή που θα μπορεί να αντέξει θα είναι τα 1.300 Nm (χαράς ευαγγέλια για τις βελτιωτικές εταιρίες).
Όπως και στην M4, η νέα M2 xDrive (G87) θα διαθέτει πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης που θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συνθηκών οδήγησης. Το σύστημα θα εμπλέκει τον μπροστινό άξονα μόνο όταν οι πίσω τροχοί δεν έχουν επαρκή πρόσφυση και απαιτείται πρόσθετη δύναμη, με τη BMW να λέει ότι η M2 xDrive θα συμπεριφέρεται προβλέψιμα κάτω από όλες τις συνθήκες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό