22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H Μercedes EQT είναι ένα πολύ εντυπωσιακό ηλεκτρικό ΜPV

Ειδήσεις Ελλάδα

H Μercedes-Benz συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την παρουσίαση νέων ηλεκτρικών μοντέλων σε κάθε κατηγορία. Και αυτή την φορά σειρά έχουν τα επιβατικά van και πολυμορφικά, με τη νέα EQT.

To ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η γερμανική εταιρία παρουσίασε πρώτα την ηλεκτρική έκδοση και αργότερα θα ακολουθήσει και η συμβατική.

Πρόκειται για το ένατο μοντέλο στην γκάμα των ηλεκτρικών EQ της Μercedes-Benz, και ουσιαστικά αποτελεί τη νέα γενιά του Citan το οποίο θα υπάρχει τόσο σε επιβατικές εκδόσεις με πιο πολυτελή στοιχεία όσο και σε van.

Συγκεκριμένα, οι συμβατικές εκδόσεις βενζίνης (1,3 λίτρων) και πετρελαίου (1,5 λίτρου) με κινητήρες της Renault θα υπάγονται στην σειρά επιβατικών της T-Class. Οι επαγγελματικές εκδόσεις θα συνεχίσουν να ονομάζονται Citan και θα υπάρξει και ξεχωριστή ηλεκτρική έκδοση.

H Τ-Class και το EQT που μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με το Kangoo E-Tech Electric, έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την γαλλική Renault και βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B.

Όμως στη νέα αυτή συνεργασία η Mercedes θέλησε να διαφοροποιηθεί αρκετά από το αντίστοιχο γαλλικό μοντέλο, και να είναι πιο άμεσα αναγνωρίσιμο αλλά και να εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιαστικό πνεύμα της σειράς EQ.

Έτσι υπάρχει μία πολύ εντυπωσιακή μάσκα με LED φωτιστικά σώματα και αρκετές λεπτομέρειες που δίνουν στο αυτοκίνητο το στίγμα της Mercedes.

Το μήκος φτάνει τα 4,945 μέτρα και υπάρχουν συρόμενες πόρτες ώστε οι επιβάτες να έχουν σχετικά εύκολη πρόσβαση μέχρι την τρίτη σειρά καθισμάτων, αφού πέρα από τις πενταθέσιες θα υπάρχουν και επταθέσιες εκδόσεις.

To σαλόνι διακρίνεται για την κορυφαία πολυτέλεια για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, με το γνώριμο MBUX να κάνει και εδώ την εμφάνισή του και ένα πληθωρικό ψηφιακό περιβάλλον να δημιουργεί μία εντελώς διαφορετική αίσθηση σε σύγκριση με ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για αυτού του τύπου τα οχήματα.

Περισσότερα όμως θα έχουμε να πούμε με την παρουσίαση των εκδόσεων που θα μπουν στην παραγωγή προς τα τέλη του έτους στο MCA εργοστάσιο της Renault στο Maubeuge της Γαλλίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό