24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H μεγάλη -ηλεκτρική- επιστροφή του Renault 5 turbo

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην φετινή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι που θα γίνει τον Οκτώβριο, η Renault πρόκειται να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτότυπο. Πρόκειται για μία αναβίωση του Renault 5 Turbo, η παρουσία του οποίο συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την παρουσίαση του αρχέτυπου Renault 5.

Το συγκεκριμένο είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο είναι ένας φόρος τιμής στα πιο ξεχωριστά μοντέλα της σειράς, τα 5 Τurbo και 5 Turbo II, με τον κινητήρα στο κέντρο και τις αμέτρητες επιτυχίες στους αγώνες ράλι.

Αν και το όνομα turbo δεν σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση (η Porsche βέβαια έχει άλλη γνώμη για την Taycan), o στόχος της εταιρίας είναι να προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό που ποτέ δεν είχε επαφή με τα δεδομένα των παλαιότερων εποχών.

Από τα τεχνικά στοιχεία που γνωρίζουμε είναι ότι θα έχει σωληνωτό πλαίσιο, roll cage εγκεκριμένο από την FIA ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει 380 ίππους και 700 Nm ροπή.

Σύμφωνα με την Renault η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα θα γίνεται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα θα είναι 200 χλμ/ώρα. Με μπαταρία των 42 kWh θα ζυγίζει 1.500 κιλά, και εκτός των άλλων θα έχει και drift mode για να θυμίζει όσο γίνεται περισσότερο το πρωτότυπο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό