21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

H καινούργια DB12 είναι η πρώτη των νέων Aston Martin (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία που γιορτάζει τα 110 χρόνια της ύπαρξής της μαζί με τα 75 της παρουσίας της επωνυμίας DB, θεωρεί πως η καινούργια DB12 είναι το πρώτο Super Tourer του κόσμου.
Με ότι σημαίνει το Super Tourer, ενώ αναφέρει πως «πρόκειται για το πρώτο μοντέλο μιας νέας εποχής που εγκαινιάζει τη συνολική αλλαγή της γκάμας υπό την ιδιοκτησία του Lawrnce (Stroll)».

Ανεξάρτητα από όλα αυτά γεγονός είναι πως η DB12 βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην DB11 που αντικαθιστά, ενώ είναι πράγματι αναβαθμισμένη σε πολλούς τομείς.
Ο πρώτος είναι η εξωτερική της εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από μια ακόμα πιο εμφατική μάσκα με πολύ χρώμιο που ομολογουμένως δεν αρέσει άμεσα στους πάντες

Οι χυτές γραμμές πάντως έχουν διατηρηθεί, ενώ πιο μεγάλες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό. Που έχει γίνει σαφώς πιο ψηφιακό με μια οθόνη 10,25 ιντσών στην καινούργιας σχεδίασης και εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα. Επίσης υπάρχει και «ελεύθερος» ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Το σημαντικό εδώ είναι πως η Aston Martin  δεν χρησιμοποίησε και πάλι την πλατφόρμα της Mercedes αλλά εξέλιξε το δικό της λογισμικό, μιας και αυτό τη γερμανικής εταιρείας το θεωρεί ξεπερασμένο.

Σημαντική αλλαγή στην DB12 είναι και το ότι δεν είναι διαθέσιμη με τον V12 των 5,2 λίτρων της εταιρείας αλλά με τον bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών. Ο οποίος προέρχεται από τη AMG μεν αλλά έχει υποστεί πολλές αλλαγές δε.

Η απόδοσή του φτάνει τους 680 ίππους και εξασφαλίζει πραγματικά πολύ καλές επιδόσεις, μιας και το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,6 δεύτερα και η τελική φτάνει τα 325 χλμ./ ώρα.

Η νέα Aston Martin DB12, που θα ανταγωνίζεται άμεσα τις Ferrari Roma και Bentley Continental GT, θα κοστίζει στη Μεγάλη Βρετανία από 185.000 λίρες, που μεταφράζονται σε περίπου 213.000 ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό