17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Ειδήσεις Ελλάδα

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει. Οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμάται ότι θα βρουν ασφαλή τοποθεσία μετεγκατάστασης στην περιοχή του Τέξας των ΗΠΑ.

Η Κίνα θέτει αυστηρούς όρους στην εξόρυξη Bitcoin, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θέλει να συνεχίσει η λειτουργία των περισσότερων κέντρων εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα στο έδαφός της. Ο λόγος για αυτό είναι η μεγάλη κατανάλωση ενέργειας που προκύπτει από τη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin και την προσπάθεια της Κίνας να στραφεί σε ένα πιο βιώσιμο πεδίο κατανάλωσης ενέργειας.

Η στροφή πολλών κυνηγών Bitcoin προς το Τέξας θεωρείται ως δεδομένη, καθώς εκεί το κλίμα θεωρείται πιο φιλόξενο για τέτοιες επιχειρήσεις, η ανάλογη δραστηριότητα είναι πιο ελεύθερη, ενώ υπάρχει μεγάλη παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Μέχρι σήμερα, η Κίνα ήταν η… Γη της Επαγγελίας για τους κυνηγούς Bitcoin, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει άμεσα και κάνει αρκετά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό