22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

H Ιταλία αντιδρά στην κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ιταλία ζητά επανεξέταση της απαγόρευσης πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035, επικαλούμενη τις διαφορετικές συνθήκες της αγοράς και την επιβράδυνση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ιταλός Υπουργός Ενέργειας, Gilberto Pichetto Fratin, χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ «παράλογη» και καθοδηγούμενη από μια «ιδεολογική προσέγγιση».

Παράλληλα, ο Υπουργός Βιομηχανίας, Adolfo Urso, πρότεινε η ενδιάμεση αξιολόγηση της απαγόρευσης, που έχει προγραμματιστεί για το 2026, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το 2024.

Η κυβέρνηση της Giorgia Meloni υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να επιτρέψει στα κράτη-μέλη μεγαλύτερη ελευθερία επιλογής τεχνολογιών για την επίτευξη των στόχων μείωσης του άνθρακα.

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι ανησυχούν για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες και τη μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, κάτι που έχει οδηγήσει εταιρείες όπως η Volkswagen να εξετάζουν το κλείσιμο εργοστασίων.

Επιπλέον, ο CEO της Renault, Luca de Meo, προειδοποίησε για πιθανές επιβολές προστίμων εάν οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν επιτύχουν τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό